Trenér Viktorie Pavel Vrba dal příležitost hráčům, kteří v české lize či v Lize mistrů nedostávají tolik prostoru. Ze sestavy z utkání se Slováckem nastoupili jen Řezník, Havel a Roman Procházka. Po pauze zaviněné zraněním se v sestavě objevil Kopic.

Plzeň byla od začátku zápasu aktivnější a hlavně nebezpečnější než Baník, za který nastoupili dva bývalí hráči Viktorie – Václav Procházka a Martin Fillo.

Domácí zatápěli obraně hostů, do šance se dostali Ekpai i Kopic.

Ve 34. minutě předvedla Viktoria učebnicovou akci. Roman Procházka našel dlouhým přesným pasem přes celou šířku hřiště na pravé straně Ekpaie, který předložil míč před branku Chorému. Vytáhlý útočník Viktorie se dostal před Václava Procházku a zblízka překonal ostravského gólmana Budinského – 1:0.

Hosté v 74. minutě z velmi podobné akce, na jejímž konci byl střídající Jakub Šašinka, vyrovnali – 1:1. V 80. minut střídající Petržela zbytečně fauloval Jakuba Šašinku a Fleischman z penalty překonal Kozáčika – 1:2.

V závěru měl dvě obrovské šance domácí Ekpai, ale totálně selhal v koncovce.

Plzeň si přece jen vynutila prodloužení. Sudí Zelinka nastavil tři minuty, ale i po jejich uplynutí se hrálo dál. Václav Procházka fauloval v šestnáctce Pernicu a Roman Procházka z penalty vyrovnal – 2:2. Václav Procházka dostal červenou kartu a Baník nastoupil do prodloužení v deseti.

V prodloužení spálili obrovské šance dvakrát plzeňský Zeman a jednu ostravský Stronati.
O postupu Baníku rozhodl ve 111. minutě střelou z dálky po minele brankáře Kozáčika ostravský Fleišman.

Hlasy po utkání

Pavel Vrba (trenér Viktorie): „Utkání se rozhodovalo ve druhém poločase, kdy jsme dostali dvě branky. Nemyslím si, že bychom doplatili na nerozehranost některých hráčů. Ano, někteří neměli delší dobu zápasovou zátěž, ale to by neměla být pro ně omluva. Škoda, že jsme v prodloužení za stavu 2:2 nevyužili stoprocentní gólovou příležitost, vlastně z protiútoku jsme dostali třetí a rozhodující gól. Je pravda, že když Baník hrál v deseti, měli jsme si vytvořit daleko větší tlak. Místo toho jsme dostali gól, který zápas rozhodl. Baník postoupil zaslouženě.“

Bohumil Páník (trenér Baníku): „V prvním poločase nám chyběla bojovnost i nasazení. O přestávce jsme si řekli, že to musí být z naší strany lepší, jak kvalitou hry, tak i zaujetím. Mužstvo šlo za svým cílem a myslím si, že postupujeme zaslouženě. Nechápu, proč se hrálo po uplynutí tříminutového nastavení, když už měl být konec. Tohle je vždycky diskutabilní.“
 
Viktoria Plzeň – Baník Ostrava 2:3 po prodloužení.
Poločas: 1:0. Branky: 34. Chorý, 94. R. Procházka z PK – 74. J. Šašinka, 80. z PK Fleišman, 111. Fleišman. Rozhodčí: Zelinka – Podaný, Hock. ŽK: Bucha, Chorý, Ekpai, Zeman – V. Procházka, Mešaninov. ČK: 94. V. Procházka. Diváci: 3503. 
Viktoria: Kozáčik – Řezník (72. Petržela), Pernica, Hájek, Havel – Ekpai, R. Procházka, Bucha (104. Čermák), Kopic (59. Zeman) – Chorý, Řezníček (77. Hořava). Trenér: Vrba. 
Baník: Budinský – Mešaninov, V. Procházka, Šindelář, Fleišman – Fillo, Jánoš (108. Breda), Jirásek, Granečný (81. Stronati) – O. Šašinka (46. J. Šašinka), Diop (59. Holzer). Trenér: Páník.

Ilustrační foto
Rezerva Chotěšova těsně zdolala Dnešice a vede