Zdeněk Pohlreich: Dneska pozoruju všude honbu za novým a novým, aniž by si někdo lámal hlavu, jestli to původní nebylo lepší.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Hospody jsou zvláštní kultura, vysoce závislý na lidským faktoru, trvalý stres... Jde o službu, která má velkou nevýhodu – že se prostě musí udělat.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich, český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich: Fakt, že někomu sloužím, neznamená, že jsem horší člověk.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Po zájezdu s baseballem do Nizozemska začal uvažovat o emigraci.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich, český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
V roce 2007 založil vlastní podnik v ulici Na Poříčí poblíž Náměstí Republiky – Café Imperial ve stylu prvorepublikových Grand Café.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Do povědomí široké veřejnosti se Zdeněk Pohlreich dostal díky působení v pořadech TV Prima.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich je také autorem mnoha kuchařek. V roce 2011 se podruhé oženil, vzal si přítelkyni Zdeňku.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Ne každý ví, že Zdeněk Pohlreich to umí nejen s noži a pánvemi, ale i s baseballovou pálkou. Ne, nevyrazil s ní potlouct hospodský šlendrián, na přelomu 70. a 80. let byl v baseballovém reprezentačním týmu.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Když dnes nejste novátorem, neděláte nový věci, jste mimo. Každý se ptá: Co bude jinak? Co ukážete novýho? I v televizi, samozřejmě.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
V roce 2011 se Zdeněk Pohlreich podruhé oženil, vzal si přítelkyni Zdeňku.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Z prvního manželství má syna Jana, dva další kluky, Honzu a Martina, vyženil.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Nad svou motorkářskou kariérou jsem už zřejmě zlomil hůl. Jezdili jsme se Zdeničkou oba, měli jsme Hondy Shadow, ale prodali jsme je. Občas mě to mrzí.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Se svoji ženou Zdenou mají rádi skoro všechno. Zejména italskou, španělskou, francouzskou, japonskou, thajskou a korejskou kuchyni.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Na ranči se cítím hrozně dobře, ačkoli koně ke krocení mám radši v motoru. K těm živým chovám velký respekt, ale nejezdím, tu nedůvěru už asi nepřekonám. Zdeničku strašně obdivuju, za tu její vášeň, jak se o ně stará.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Nečekal jsem, že někdy zažiju, že u silnic budou billboardy, který slibujou bezva výplatu skladníkovi.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejných pozicích v pražských hotelech Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS Alcron nebo Marriott.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeničku strašně obdivuju, za tu její vášeň, jak se stará o koně.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Klasiku, jako je rajská nebo svíčková, doma nevaříme, ale někdy si to v práci vyfasuju.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Naše podniky samozřejmě profitovaly z turistického ruchu. Ztráty budou v celý ekonomice nepředstavitelný. Ale je to něco, co asi muselo přijít, a přežijou jen nejsilnější.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Plno restaurací žije z měsíce na měsíc. Teď měla skončit slabá zimní sezona a všichni doufali, že se s jarem nadechnou.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Dopady epidemie? Budou tvrdý. Ze superkšeftu, který v Praze v poslední době byl, není najednou nic. Nula. Doteď jsme si užívali skvělý zákaznický chování, lidé utráceli.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Na profesionální úroveň cukrařiny nemám trpělivost. Je to zvláštní disciplína, cukráři jsou všichni poloautisti, my je nechápeme.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Lidi si na všechno vytvořili pozitivní vidění a přístup a ztratili kontury normálu. A když se něco stane, je z toho obrovský problém.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Změna, kterou jsme udělali se Superšéfem, byla výrazná. I když to vypadá podobně, natáčení je jiný, i to, co jsme pro lidi schopný udělat, je viditelnější a má to větší dopad.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
My máme restauraci v pětihvězdičkovém hotelu – jak jsou někteří hosté schopní přijít oblečeni ke snídani, to je šílený. Lidi nemají k ničemu respekt. Jestli je tohle hlavní znak nového světa...
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Všechno je plytký, média jsou plný populárních lidí a vy nevíte, čím si to zasloužili, influenceří, youtubeři...?
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich: V Americe nikdo nemá problém někomu posloužit, dělají to za peníze a dostanou tím víc, když se budou k hostům chovat dobře.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Člověk by měl v životě pochopit, co je dobrý a co blbý. Ta stádnost je hrozná.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Jak se zjistí, že něco funguje a vydělá peníze, objeví se následovníci. Já měl kliku, že jsem byl víceméně u začátku. Taky budu asi brzo končit... Cítím, že jsem trochu dinosaurus. Přijdou nový, hyperaktivní borci.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Pochopil jsem, že dělat jídlo, aby se líbilo jen mně, nestačí. Musí chutnat i ostatním.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Svět jako by zmutoval do nějaké divné socialistické revoluce. Podívejte se, co se děje ve Francii.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich, český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Kuchaři v zásadě nebývají dobří cukráři, nemají rádi sladký lepivý věci.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Mám za to, že světová gastronomie se snaží být „příliš dobrá“, vzdaluje se člověku.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Myslel jsem si, že ti, kdo dělají a něco umějí, se mají mít líp než ti, kteří nedělají nebo dělají blbě. Nečekal jsem, že někdy zažiju, že u silnic budou billboardy, který slibujou bezva výplatu skladníkovi.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Hospody jsou výborný barometr ekonomiky. Teď je konec turismu a veškerého pohybu. Totální průser.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Jeden čas zase zavládlo přesvědčení, že restaurace by si měla považovat už toho, že host přišel, a že už není nutné se k blbýmu pinglovi chovat taky jako k člověku.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich, český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Zdeněk Pohlreich, český šéfkuchař, gastronom, podnikatel, lektor, autor kuchařek a moderátor kuchařských pořadů na televizi Prima.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek
Na ranči se cítím hrozně dobře, ačkoli koně ke krocení mám radši v motoru. K těm živým chovám velký respekt, ale nejezdím, tu nedůvěru už asi nepřekonám. Zdeničku strašně obdivuju, za tu její vášeň, jak se o ně stará.
Zdroj: Deník/ Martin Divíšek