Za jídlem 24. 4. 2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
Za jídlem 20. 4. 2022 VIDEO: Patří chřest do ledničky? A jak poznat kvalitní kus? Pěstitel radí Sezona českého chřestu začala. Oblíbená pochoutka – dříve označovaná za buržoazní zeleninu – se…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20. 4. 2022 Chystáte oslavu? Vyzkoušejte chutné jednohubky s uzeným lososem Máme pro vás inspiraci na pohoštění při narozeninových oslavách či na zahradní party. Jednohubky…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 19. 4. 2022 6 Cukrářská výzva: Tartaletky, které obdivují i v televizi „Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti,…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 14. 4. 2022 14 Mazanec třikrát jinak. Pochutnají si i alergici Mazanec k Velikonocům neodmyslitelně patří. Máme pro vás tři netradiční recepty, jak lze tuto…
Za jídlem 12. 4. 2022 6 VIDEO: Proč nevracet nanuky do mrazáku a jak poznat dobrou zmrzlinárnu Za zmrzlinou se sem sjíždějí lidé z celé České republiky. Malá cukrárna v Mimoni na Liberecku je…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10. 4. 2022 Recept na salát s kuřecím prsem. Je vydatný a překvapí chutí Takový salát může být i zajímavým a vydatným jídlem. Salát a zelenina jako odlehčení, maso jako…
Za jídlem 4. 4. 2022 6 (Ne)vinné okénko: O Vlašáku z Pálavy Z vyprahlých kopců Pálavy dýchá atmosféra Středomoří a říká se, že na zdejších kopcích pěstovali…
Za jídlem 4. 4. 2022 12 VIDEO: Jak v obchodě poznat dobře upečený chleba Každý člověk v České republice sní ročně asi 40 kilogramů chleba. Jeho kvalita se však liší…
Za jídlem 4. 4. 2022 6 Špalda byla dříve zakázaná, nyní Češi objevují její unikátnost Popularita prastaré odrůdy obilí začala upadat už od počátku 20. století. O poslední hřebíček do…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 4. 4. 2022 Tagliatelle s růžičkovou kapustou. Dobře vypadají, ještě lépe chutnají Pestrobarevným pokrmem potěšíte nejen chuťové buňky. Toto jídlo zvládne uvařit nejpíš každý,…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 3. 4. 2022 4 Snadné a rychlé vaření. Recepty, které zvládnete do půl hodiny Někdy nemáme čas na vyváření, to ale není důvod, proč bychom neměli skvěle jíst. Podle našich…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29. 3. 2022 Kuře s houbovou omáčkou. Vynikající recept pro milovníky hub Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale můžete použít i…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27. 3. 2022 Recept na koblížky bez kynutí. Příprava je snadná, výsledek skvostný Máte chuť na něco sladkého? Stačí připravit ingredience a pustit se do práce, tyto koblížky máte…
Za jídlem 26. 3. 2022 7 Chutně a bez lepku. Čtyři úchvatné recepty, které lze jíst i při dietě Část populace vytáhla do boje proti lepku s cílem zhubnout či si vylepšit kondici. Pak tu máme…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24. 3. 2022 Kynuté borůvkové knedlíky: recept podle Markéty Chovancové Co byste řekli na kynuté knedlíky s borůvkami, které milují snad všichni?
Čtenář reportér Poslat příspěvek 23. 3. 2022 Jak na vepřové špízy s pečenými bramborami a majonézou Masu v kombinaci se zeleninou na jedné špejli neodoláte. Grilované nebo pečené, určitě si…
Za jídlem 22. 3. 2022 5 Úspěšné znovuzrození. Únětický pivovar je malý, ale silný První zmínka o výrobě chmelového moku v Úněticích nedaleko Prahy pochází z roku 1557. Ve starých…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 18. 3. 2022 Recept, který překvapí chutí: Těstoviny s česnekovou omáčkou a kuřetem Pokud máte rádi těstoviny, tak tohle je vynikající kombinace, kterou musíte vyzkoušet.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 14. 3. 2022 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Čokoládové truffles. Na tuhle dobrotu stačí dvě ingredience Co je na tomto receptu nejtěžší? Čekat, až se smíchané suroviny vychladí, aniž byste ujídali.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 12. 3. 2022 Vepřová panenka. Rychlý oběd, který si dá každý rád Vepřová panenka s hranolky a zeleninou na másle umí zpříjemnit den.
Za jídlem 8. 3. 2022 2 Jak připravit holandský řízek: Videonávod, s nímž to zvládne každý Klasika, která nesmí chybět v žádné poctivé české kuchyni, to je holandský řízek. Umíte ho…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 7. 3. 2022 Spaghetti bolognese. Recept, který si zamilujete Špagety jsou v kuchyni vítané. Nejenže dokonale nasytí a pochutnají si na nich děti i dospělí,…
Za jídlem 7. 3. 2022 6 KVÍZ: Co víte o pivu? 15 z 15 dají jen opravdoví znalci zlatavého moku Pivo je bezesporu českým národním nápojem a v jeho konzumaci patříme ke světové špičce. Otestujte…
Za jídlem 6. 3. 2022 2 Vynikající palačinky naslano: Skvělý videonávod, díky němuž to zvládne každý Kdo by nezbožňoval palačinky?! Mají je rády děti a pochutnají si na nich s radostí i dospělí.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 5. 3. 2022 Pudingoš si zamilujete. Recept na víkendovou dobrotu je bez kynutí Jestli jste přemýšleli, co upéct o víkendu, tak teď už to víte. Pudingoš je bez kynutí a…
Za jídlem 4. 3. 2022 2 Bramborová kaše bez šťouchadla: Dokonalý videonávod, jak ji dělaly naše babičky /VIDEO/ Věděli jste, že bramborovou kaši můžete vykouzlit během pár okamžiků, i když právě nemáte…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28. 2. 2022 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Recept na ideální snídani: Chia pudink s kokosovým mlékem Tuto lahodnou snídani si předchystáte už večer, stačí smíchat semínka s mlékem a dát do ledničky.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 27. 2. 2022 I ovesné vločky lze ale proměnit v gastronomické nebe Využití ovesných vloček v kuchyni je opravdu hodně široké. Fantazii se meze nekladou. A ve…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25. 2. 2022 Recept nejen pro chlapy: Guláš s bramboráčky Aby byl hovězí guláš skvělý, musí být cibulový základ vážně tmavý.
Čtenář reportér Poslat příspěvek 23. 2. 2022 Chuťovka na party: Šneci z listového těsta se slaninou a sýrem Tato chuťovka je ideální pro pohoštění návštěvy, hodit se může i na výlet třeba do přírody.
Za jídlem 22. 2. 2022 Zabijačkové recepty moc zdravé nejsou, o to lépe ale chutnají Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20. 2. 2022 Jak připravit fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem Česká gastronomie se neobejde bez guláše. Existuje mnoho druhů tohoto pokrmu. Využijte při vaření…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 19. 2. 2022 Medailonky z panenky. Recept, který ocení celá rodina Tento recept je snadný, rychlý a přitom je to naprostá dokonalost.
Za jídlem 15. 2. 2022 6 Povzbuzuje libido. Vedli válku o jeho původ. Šest faktů o hummusu Rozemletá cizrna, sezamová pasta tahini, citronová šťáva a česnek. Jednoduchá, a přitom…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 15. 2. 2022 Snadný a rychlý recept na oběd: Kuřecí prso v medovo-citronové omáčce Tento recept si zamilujete. Je snadný, rychlý, skvělý a zvládne ho úplně každý.
Za jídlem 14. 2. 2022 6 Hvězda kanadské gastronomie? Hranolky, sýr a omáčka Hranolky rozmočené v zahuštěné omáčce z masového výpeku posypané cucky sýrového tvarohu? Nezní to…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 14. 2. 2022 Ideální recept na Valentýna: Oslaďte si život s crème brûlée Tento recept můžete vyzkoušet třeba v Den svatého Valentýna. Svátek všech zamilovaných tak bude o…
Za jídlem 12. 2. 2022 17 Víno, prase, zpěv... aneb Zabijačka u Sedmerů Se zabijačkou se to má trochu jako se svatbou – buď je ve vaší režii, nebo vás na ni musí někdo…
Za jídlem 11. 2. 2022 11 Jak snídají lidé v různých částech světa? Kaviár, palačinky, rybí tuk i rýže Snídaně je základ dne, říká se. A platí to po celém světě. Ať jde o sladkou či slanou variantu,…
Za jídlem 11. 2. 2022 7 Hit roku 2022: Microgreens chutnají dětem i dospělým Superpotravina s vysokým obsahem živin a škálou lahodných chutí, jejíž pěstování zvládne každý…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 10. 2. 2022 Snídaně plná vitamínů? Zdravý avokádový chlebík 4x jinak Avokádo je bohatým zdrojem minerálních látek a vitamínů, pro nastartování dne se tak hodí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 6. 2. 2022 Oblíbené švédské masové kuličky si lze udělat i doma. Recept není složitý Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a…
Za jídlem 3. 2. 2022 Nekazí se a má muzeum. Pět zábavných faktů o hořčici Také nechápete, jak si někdo může pochutnávat na párku v rohlíku s kečupem? Pokud patříte mezi…
Za jídlem 1. 2. 2022 KVÍZ: Víte, jak vypadá a chutná Cupuacu nebo Jabuticaba? Máte rádi ovoce? A zkoušíte kromě tradičního i něco trochu exotičtějšího? I u nás už je k sehnání…
Za jídlem 31. 1. 2022 5 Na zvýšený cholesterol pomohou jednoduché a chutné recepty Zvýšenou hladinu celkového cholesterolu má až 75 % české populace. Jestliže laboratorní rozbor…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29. 1. 2022 Jak udělat salát Caesar s kuřecím masem: Tu pravou chuť dá receptu dresink Kombinace zeleniny a masa potěší jako svačinka i jako hlavní chod. Příprava salátu je snadná a…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25. 1. 2022 Recept na snídani nejen pro děti: Palačinky s mixitellami, müsli a borůvkami Originální krém, müsli a ovoce pozvednou sladkou pochoutku o několik levelů výš. Náplň a posyp…
Za jídlem 23. 1. 2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 22. 1. 2022 Recept na rychlý víkendový oběd: Vepřové zapečené s hořčicí a sýrem V jednoduchosti je krása. Podle Davida budete mít jídlo hotovo během chvíle a uvidíte, že bude…