Cuketová pizza

Budeme potřebovat:

  • na těsto:
    • 2 malé cukety (cca 500 g)
    • 2 vejce
    • 80 g tvrdého sýra (např. gouda)
    • 1 hrst strouhanky (nebo rozmixovaných ovesných vloček)
    • 1 lžička oregana
    • sůl
  • na obložení:
    • rajčatová omáčka
    • 1 mozzarella
    • 100 g šunky
    • miska sladkých cherry rajčátek
    • lístky bazalky
Markéta Chovancová, autorka kuchařky Markéta v troubě, s dcerou.
Recepty se mají šířit, aby udělaly radost, říká foodblogerka Markéta Chovancová

Postup:

Cukety nastrouhejte (nejlépe použijte mladé cca 25 cm, které nejsou tak vodnaté, pokud máte velkou, lehce posolte a nechte ji pustit půl hoďky vodu a pak ji vymačkejte a slejte). Rozehřejte troubu na 175 °C.

K nastrouhané cuketě přidejte nastrouhaný sýr (dobře se na to hodí gouda), dvě vejce, hrst strouhanky nebo rozmixovaných ovesných vloček, přidejte oregano a špetku soli (jen pokud jste ještě nesolili).

Pečicí papír na plechu potřete lehce olivovým olejem a navrstvěte cuketovou směs do tenčí placky. Dejte péct do vyhřáté trouby na 175 °C na přibližně 15 minut.

Zapečené gnocchi s kuřecím masem
Rychlý recept z jedné pánve: Zkuste zapečené gnocchi s kuřecím masem

Nachystejte si rajčatovou omáčku (pomodoro, sugo,..), šunku, nakrájejte mozzarellu a také rajčata. Jakmile cuketová placka v troubě lehce zezlátne (zhruba po těch 15 minutách), vytáhneme z trouby, potřeme rajčatovou omáčkou, nazdobíme čím máme rádi a dáme ještě na přibližně 10 minut zapéct do trouby.

Pak už jen ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.