Mini cheesecake
Budeme potřebovat (na 8 kusů):
-
na korpus:
- 80 g ovesných vloček
- 40 g mandlového másla
- 1 ks vejce
- 1 polévková lžíce medu
- 1 čajová lžička cejlonské skořice
-
na krém:
- 350 g mascarpone
- šťáva z 1 citronu
- kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
- 2 ks vanilkového cukru
Postup:
Ovesné vločky umeleme na jemnou moučku. Všechny suroviny na korpus dáme do mísy a pořádně promícháme.
Vzniklé těsto vmáčkneme do silikonových formiček na muffiny. Dáme je do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10-15 minut.
Zatím si připravíme krém. Všechny suroviny dáme do misky a promícháme.
Částečně vychladlé košíčky naplníme krémem. Hotové košíčky dáme do mrazáku alespoň na dvě hodiny.
Po vyjmutí z mrazáku odstraníme silikonové formy, košíčky ozdobíme podle toho, co máte nejraději.
Pokud košíčky nesníte na posezení, což je dost možné, tak si je uschovejte na později v chladničce.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.