Pečené knedlíčky s mákem
Budeme potřebovat:
-
na knedlíčky:
- 500 g brambor
- přibližně 220 g špaldové hladké mouky
- 1 ks vejce
- máslo
-
na posypání:
- pomletý mák
- pomletý třtinový cukr
- máslo
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce. Po dovaření je necháme vychladnout.
2. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s moukou, vejcem a vypracujeme nelepivé těsto. Podle potřeby dosypeme ještě mouku.
3. V hrnci si dáme vařit vodu.
4. Než se začne voda vařit, vypracované těsto rozdělíme na čtyři části. Každou část rozválíme na dlouhý, tenký váleček, ze kterého odkrajujeme přibližně 2 cm knedlíčky.
5. Knedlíčky po částech přidáváme do vody (já jsem vždy uvařila knedlíčky z jednoho válečku, ať se jich nevaří moc najednou).
6. Vaříme je, dokud nevyplavou na povrch.
7. Hotové knedlíčky dáme na pánev a osmahneme je na másle do zlatova.
8. Mák smícháme s cukrem podle potřeby.
9. Knedlíčky posypeme makovou drobenkou, polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.