Vepřová panenka s hořčicovou omáčkou
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 400 g vepřové panenky
- 500 ml silného vývaru (nejlépe hovězí)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky hrubozrnné hořčice
- 1/2 lžičky drceného chilli
- 1,5 lžičky sušeného česneku
- 30 g másla
- sůl a pepř
- uzená sůl
- 500 g hranolek
- 1 lžička papriky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička směsi koření bylinkové máslo
- hrst listových salátů
- 12 cherry rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- trocha citrónové šťávy
Postup:
1. Panenku očistíme (použijeme jen středovou část).
2. Panenku rozdělíme na jednotlivé porce.
3. Pánev pořádně rozpálíme a přidáme do ní trochu oleje.
4. Opečeme panenku ze všech stran dozlatova.
5. Mezitím svaříme vývar na cca 1/3 původního objemu.
6. Po opečení panenku dáme dopéct do trouby. Při 180 °C. Já pekl 9 minut, pokud chcete více propečenou nechejte déle.
7. Do svařeného vývaru přidáme obě hořčice, koření, dosolíme a necháme provařit.
8. Hranolky připravuji v horkovzdušné fritéze.
9. Po pečení panenku vyndáme a necháme odpočinout.
10. Omáčku sundáme z plotny a vmícháme kostičky studeného másla.
11. Hranolky dáme do misky. Dochutíme kořením a solí, promícháme.
12. Rajčátka překrojíme, přidáme k salátu a dochutíme olivovým olejem, solí a citrónovou šťávou. Pořádně promícháme.
13. Odpočinutou panenku nakrájíme a až nyní osolíme a opepříme.
14. Servírujeme společně.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.