Aby ne. Václav Adamec poprvé v nejvyšší soutěži skóroval.

Druhá třetina se chýlila ke konci, když nejprve nadvakrát z pravé strany pálil Martin Lang, puk se následně odrazil před prázdnou bránu a devatenáctiletý plzeňský junior ho zametl do brněnské klece. Ruce mu radostí vystřelily ke stropu haly. Srovnal stav na 1:1 a Škodovce tak zařídil bod (zápas skončil po nájezdech výhrou Komety 2:1).

„Byla to lehká trefa. Ale když máte před sebou prázdnou bránu a víte, že můžete dát svůj první gól, tak se vám ruce začnou trošku klepat. Ale i když ten gól byl snadný, tak jsem za něj hrozně rád," komentoval svou premiérovou trefu Adamec.

Šikovný útočník přišel do Plzně v mladším dorostu z pražských Letňan, v mládežnických týmech Škodovky se prosazoval a teď dostává šanci ve čtvrtém útoku extraligového áčka Indiánů.

Co vám běželo hlavou než jste poslal kotouč do odkryté brněnské branky?

Půl sekundová nervozita. Viděl jsem prázdnou bránu, puk se kutálel, tak se člověk trošku bál, aby mu nedejbože nepřeskočil hokejku. Za první gól jsem šťastný, ale větší radost bych měl, kdybychom vyhráli.

Schoval jste si puk, kterým jste gól dosáhl?

Ano. Hned po zápase mi ho přinesl kustod Kuba Vais.

Vyrovnaný zápas se rozhodoval až v nájezdech. Jaké utkání bylo?

Stále nahoru dolů. Myslím, že jsme hráli dobře, ale nějaké chyby tam samozřejmě byly. Hlavně mě mrzí, že jsme to nedotáhli ještě ke druhému bodu, že jsme prohráli.

Trenéři do rozstřelu vybrali i mladé hráče z vaší útočné formace Martina Langa nebo Filipa Přikryla. Neříkal jste si, že byste třeba mohl jet také?

O tom jsem tedy vůbec nepřemýšlel. Trenér zvolil dobré hráče, bohužel to nevyšlo.

Čtvrtá plzeňská lajna se v utkání neztratila a svou aktivitou jste zařídili vyrovnávací gól, který měl cenu bodu. Jak se to poslouchá?

Jsem rád, že jsme pomohli týmu alespoň k bodu, snad to již v neděli proti Litvínovu bude doma zase za tři.

Kometa přivítala na domácím stadionu Plzeň.
Zase ty nájezdy. Plzeň veze z Brna bod, slavila Kometa