Hokejisté HC Rokycany absolvovali poslední zápas základní části krajské ligy se soupeřem od Plzně.

HC Rokycany HC Chotíkov 9:5 (5:1, 1:3, 3:1).

Branky a asistence vítězů: Pour (Štefl, Dorňák), Fiala (Kratochvíl), Nový (Herzig), Nový (Bednář, Hofrajtr), Herzig (Hofrajtr), Kratochvíl (Pour, Štefl), Kratochvíl (Pour) Herzig, Štefl (Kubík) Švík (Peleška), Švík, Monhart (Šamlot), Monhart (Svoboda), Svoboda (Švík, Peleška).

Jako první se mezi střelce zapsal Pour, jenž zužitkoval přihrávky Štefla a Dorňáka. Domácí přitom vedení 1:0 v zápase nezažili osm utkání v řadě. Neradovali se z něho dlouho, neboť v osmé minutě neuhlídali Švíka. Ten nejprve tečoval střelu Pelešky od modré a vyražený puk dorazil za záda bezmocného Mitáčka. Domácí přidali na obrátkách a zásluhou obránce Fialy strhli vedení opět na svoji stranu. Do konce třetiny náskok navýšili až na 5:1 (dvakrát Nový a jednou Herzig).

Do druhé třetiny vstoupili domácí laxně. Zdálo se, že oslabeného soupeře, který přijel pouze s 12 hráči (a v úvodní třetině ještě přišel o vyloučeného Černého) podcenili. Což se jim nevyplatilo, protože po několika šancích hostů se opět z dorážky trefil Švík. Tím však mizérie Rokycan neskončila. Příležitosti HC zůstaly nezužitkovány a na opačné straně Monhart s přehledem zakončil samostatný únik střelou k pravé tyči. Tentýž hráč se o několik minut později prosadil ranou nad pravé rameno brankáře a naši zástupci byli takříkajíc na ručník. Naštěstí se probrali a dvoubrankový náskok jim zařídil z dorážky Kratochvíl.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí, ale velmi dobře chytajícího brankáře hostů Hájka dlouho překonat nedokázali. Povedlo se to až ve 47. minutě opět Kratochvílovi, který dorazil střelu Poura. O dalších deset minut později využil špatné rozehrávky hostujících obránců Herzig. Chotíkovští se v koncovce spíše bránili, střel a šancí mnoho neměli. Přesto se dočkali v padesáté minutě, kdy Švík vyšachoval celou obranu včetně Mitáčka. Předložil kotouč Svobodovi, pro něhož nebyl problém zasunout ho do odkryté svatyně. Domácím se povedlo před koncem zápasu překonat Hájka ještě jednou a postaral se o to Štefl. Pečetil tak skóre na 9:5. Na výsledku nezměnila ani pětiminutová přesilová hra hostů, kdy hlavní rozhodčí poslal na trestnou lavici hned šest (!) rokycanských provinilců.

Sestava HC Rokycany: Mitáček Zajíček, Hofrajtr, Hrubý, Beran, Fiala, Dorňák Geltner, Nový, Bednář Kubík, Štefl, Herzig, Pour, Kratochvíl.