Apollo Kaznějov – HC Rokycany 4:7 (1:3, 1:0, 2:4)

V Plzni na Košutce se oba týmy představily v téměř nejsilnějších sestavách. Před zaplněným hledištěm a pod dohledem dvou hlavních arbitrů (jedním z nich byl bývalý extraligový hráč Slavie či Plzně Jakub Šindel bylo od začátku k vidění ofenzivní pojetí. Rezultovalo z toho množství šancí, ale až v 8. minutě potrestal nedůsledné hosty dorážející Pejchar (syn bývalého brankáře Plzně).

Bleskové vyrovnání se zrodilo po krásné kombinaci prvního útoku HC a skóroval Geltner. O minutu později se podél hrazení prohnal Pondělík a zasunul puk mezi betony brankáře Lea. Naši vyslanci měli navrch a ve 13. minutě bylo nařízeno trestné střílení za faul na Kocmana. Právě tento hráč nájezd s přehledem proměnil střelou pod vyrážečku gólmana.

V úvodu 2. třetiny nezachytili hosté signál seveřanů. Nahrávku za brankou zachytil mezi stojícími obránci HC agilní Pejchar a při úniku nedal jinak skvělému Vrtělovi šanci. Fanoušci nadále sledovali atraktivní hokej s příležitostmi na obou stranách, jenže bez gólového efektu.

Čtěte také: Ejpovičtí žáci skončili těsně čtvrtí

Až ve 46. minutě se skóre posunulo k radosti rokycanských hráčů. Přečíslení dva na jednoho využili perfektně přihrávající Bednář a zakončující Špaček. Domácí sklonit hlavy nechtěli a mírnou převahu zužitkoval Matěj Sýkora (mimo jiné prvoligový rozhodčí ). Chvilku na to už to bylo 4:4! Puk se odrazil od tyčky do Vrtěla, pak do druhé tyče a za brankovou čáru.

Rokycany tento smolný moment nepoložil. Prakticky shodnou vlastní brankou Apolla se znovu dostaly do vedení. Kaznějovští znervózněli, začali faulovat a potrestal jev koncovce aktivní Pondělík dvěma slepenými góly.

Branky a nahrávky: 8. Pejchar, 21. Pejchar (Ruprecht, Růžička), 50. Sýkora (Le), 54. Potůček (Pejchar) – 9. Geltner (Bednář, Kocman), 10. Pondělík (Herzig), 13. Kocman, 46. Špaček (Bednář), 56. Geltner (Kocman), 57. Pondělík (Špaček), 58. Pondělík (Pour, Herzig)

Sestava HC Rokycany: Vrtěl – Beran, Pour J., Martinec, Špaček, Soukup, Zajíček – Geltner, Kocman, Bednář, Pour M., Pondělík, Koc, Dědič, Nový Lukáš.