Nový letopočet odstartují hokejisté SKP Rokycany už dnes na plzeňském ledě. V atraktivním souboji skupiny A krajské soutěže si to rozdají od 17.30 s Horní Lukavicí.

Borci policejního klubu nezaháleli ani o svátcích. Získali ve dvou vystoupeních tři body.

Buldoci Stříbro SKP Rokycany 4:4 (2:0, 2:3, 0:1). Na nekrytém zimním stadionu se aktéři museli vyrovnat s takřka nelidskými podmínkami. Pršelo a od toho se odvíjela tragická kvalita ledu. Domácí jsou na to ale zvyklí a ujali se vedení 2:0! ´Policisté´ naopak nedokázali gólově odpovědět, i když šance měli.

Rušno bylo na začátku druhé třetiny. Jeden z rozhodčích nesmyslně nařídil týmu SKP hrát v oslabení, přestože šlo o vzájemné vyloučení a odložené tresty. Na protesty nereagoval a stál si za svým špatným rozhodnutím. Soupeř přesilovku využil a ujal se vedení 3:0. V této době hosté uvažovali o odchodu z ledu, protože verdikty staršího z dvojice sudích byly tendenční. Dokonce nereagoval ani na připomínky mladšího kolegy. Přes tyto potíže SKP snížil, ale soupeř opět využil zaváhání v rokycanské defenzivě. Přestřelka pokračovala a na konci této části to bylo jen o gól ve prospěch Stříbra.

V závěrečné pasáži měli naši zástupci fyzicky navrch. Převahu však dokázal vyjádřit pouze Adamec po samostatné akci a body se dělily.

Branky SKP: Adamec dvě, Koukolík, Brožík

Asistence: Jonáš, Koukolík, Král.

Sestava Rokycan: Rus, Kožina Blumenttrit, Filip, Hron, Adamec, Pondělík, Němeček, Vlček, Koukolík, Král, Jonáš, Brožík, Krajči.

SK z Bor SKP Rokycany 5:7 (1:3, 2:2, 2:2).

V dalším utkání policisté nastoupili v Plzni proti SK z Bor, vedenému Petrem Kořínkem. Přestože hosté vyrukovali na soupeře pouze s 11 hráči, postupně se ujali vedení 0:3. Těsně před koncem třetiny se dočkali i domácí při přesilovce.

Druhou třetinu začal SKP opět velmi dobře a zvýšil na 1:5. Pak ale borcům SKP zvlhl střelecký prach a nedokázali ani z nejvyloženějších šancí skórovat. SK z Bor toho využil ke snížení na 3:5.

Na začátku poslední části SKP kontroval. Plzeňané však potrestali chybu SKP v rozehrávce a snížili na 4:6. To se nelíbilo Petru Koukolíkovi. Při vlastním oslabení ujel a nekompromisně skóroval na 4:7. Těsně před koncem utkání soupeř kosmeticky korigoval na konečných 5:7.

Branky SKP: Koukolík tři, Dudl dvě, Němeček, Mareš.

Asistence: Koukolík 2, Král, Jonáš, Vlček.

SKP Rokycany: Kožina Blumentritt, Němeček, Mareš, Adamec, Kočí, Dudl, Vlček, Koukolík, Král. Jonáš, Hron.

Dodejme, že SKP se stále pohybuje na medailových pozicích!