Poté uvolňovací cviky, oběd a odpoledne druhé dějství – kruhový trénink s posilováním, zakončený fotbálkem nebo basketem. Večer si zahrají karty, kouknou na hokej v televizi a padnou do postelí.

Hokejistům Škody Plzeň začal po třech nedělích přípravy na novou sezonu v domácím prostředí první ze dvou tréninkových pobytů na Šumavě. Přechodný azyl našli tradičně v penzionu Ski-Bike Apartments u Železné Rudy.

Trenérské duo Václav Baďouček, Miloš Říha má k dispozici devatenáct hráčů už včetně reprezentantů a defenzivní posily Dominika Graňáka. Zkušený zadák se sice připravuje individuálně, ale na Šumavu za týmem dorazil. „Je to šance poznat se s týmem,“ řekl 37letý, řadou úspěchů ověnčený obránce.

V průběhu týdne se k týmu připojí ještě čtveřice maturantů Pour, Budík, Lang a Malát.

Tréninkový program nachystal znovu někdejší extraligový bek a nyní kondiční trenér Jan Snopek.

Trenér Josef Parlásek (na archivním snímku) trénuje od května béčko plzeňské Viktorie.
Parlásek: Hráči jdou do všeho naplno, hrají o svoji budoucnost

Už nedělní příjezd na Šumavu zpestřil hráčům výběhem a včera dopoledne je vyhnal na sjezdovku Samoty. Jen pneumatiky, které za sebou hráči tahali v minulých sezonách, nahradily speciální zátěžové vesty.

Už tak svaly obtěžkaní hokejisté ještě s desítkou kil navíc zdolávali část stoupání. Tu kratší, tu delší. Gólmany Miroslava Svobodu a Dominika Pavláta nevyjímaje. „Taky to potřebují,“ prohlásil Baďouček.

Vzhůru se drali poprvé, potřetí, podesáté povzbuzováni trenéry. Dobře jdeš, ještě zaber, slyšeli útržkovité povely. Při sestupu k startu nabírali dech a znovu vyráželi do kopce. Vysvobodilo je až Snopkovo spásné: „Končíme!“ „Dobře chlapi,“ dodal vzápětí a krátkým potleskem ocenil odvedenou práci.

Na Šumavě se budou Indiáni chystat do pátku.