Dnes se Škodovka utká v Logspeed CZ Aréně od 17.30 hodin s Kometou Brno a další den s Vítkovicemi (začátek už v 15.15 hod.). Vzhledem k anticovidovým restrikcím to bude znovu bez diváků v hledišti.

„Jsem rád, že venkovní šňůra je za námi a že jsme v ní byli relativně úspěšní. Teď ještě získané body potvrdit doma,“ přál si trenér Ladislav Čihák.

Indiáni vyhráli tři z pěti výpadů na cizí led a díky zisku osmi bodů se dál drží v čele soutěže. Aktuálně o bod před dotírajícím Třincem.

„Dva zápasy, v Třinci a v Karlových Varech, byly trochu horší. Ale zase jsme zvládli těžké utkání v Olomouci a skvělý zápas jsme odehráli naposledy na Spartě,“ zmínil Čihák vítězství 3:1.

Házená - ilustrační foto.
I v juniorském týmu jsou hráčky z Plzně

„To jsme se poučili z chybz utkání ve Varech a na to, že kluci měli v nohách rychle běžící zápasy i hodně cestování, tak to byl parádní výkon. Na ten chceme doma navázat,“ zdůraznil kouč.

První Plzeň se v domácím dvojboji utká se sousedy z tabulky, kteří ale se svou pozicí nejsou rozhodně spokojeni.

Kometa je devátá, ale na Vítkovice o příčku výš ztrácí sedm bodů a má blíž ke dnu tabulky. Jen tři výhry z devíti duelů po restartu nejsou vůbec lichotivou bilancí. Zvlášť když tým z Brna naposledy podlehl doma právě Vítkovicím 2:3, a má tedy co napravovat.

„Kometa se teď trochu zvedá, a i když nám tam vyšel zápas před pauzou (Plzeň v Brně vyhrála 7:3), tak musíme mít respekt a odvést znovu stoprocentní výkon. Musíme nadále hrát agresivně, dobře nakládat s pukem.To platí i proti Vítkovicím, což je zkušený tým, postavený na starších hráčích,“ připomněl Ladislav Čihák.

Vítkovická Ridera při cestě na západ Čech použije letecký spoj.

POŠLETE VZKAZY

Plzeňští se na návrat domů těší. „I když bez diváků to až taková výhoda nebude, tak nemusíme cestovat, a už bylo načase se vrátit domů. Z venku jsme přivezli tři výhry a zvlášť ta na Spartě je povzbuzením,“ řekl obránce Roman Vráblík s tím, že tým je na zápasy v rychlém sledu připravený. „Cesty po republice sice daly zabrat, ale máme natrénováno,“ prohlásil zkušený bek před duely s Kometou a Vítkovicemi.

A jaký má recept na protažení vítězné série? „Hrát tak, aby se soupeři museli přizpůsobovat nám, ne naopak,“ sdělil Vráblík.

Zároveň připustil, že zápasy bez diváků dávají hráčům zabrat. „Doba je zlá, a máme proto radost z každé podpory fanoušků. Třeba z jejich vzkazů, které se pak během utkání objevují na kostce nad ledem. Vnímáme je,“ vzkázala příznivcům plzeňská devadesátka.

Vzkazy pro Indiány je možné stále posílat, a to společně se jménem a informací, odkud pocházíte, na e-mailovou adresu redakce@hcplzen1929.cz.