Přitom čtvrté západočeské derby v sezoně začalo pro plzeňský tým parádně. Ještě v úvodu druhé třetiny vedli škodováci 2:0, ale tým z lázní pak čtyřmi góly zápas otočil.

Plzeň se sice musela v útoku obejít znovu bez kapitána Gulaše i Eberleho, ale do sestavy se vrátil uzdravený Kantner. Ten měl také první í šanci, ale Novotného v karlovarské brance nepřekonal. Stejně jako na opačné straně debutující Sapoušek, který se protáhl přes Čerešňáka, ale na brankáře Frodla rovněž nevyzrál.

Až v čase 12.00 se v útočném pásmu zmocnil puku Petr Straka, nemazal se s tím a střelou přes bránící hráče dostal hosty do vedení. V závěru třetiny ještě tlačil puk pod horní tyč Pour, ale těsně minul.

Hned v úvodu druhé části rozezněl karlovarskou tyčku Suchý. Vzápětí se už skóre ve prospěch Škodovky měnilo. Kodýtek pobídl rozjetého Maláta, který po kličce do bekhendu zvedl puk mimo Novotného dosah.

Havárie Škody Octavia mezi Myslinkou a Kozolupy.
Žena zůstala po nehodě zaklíněna v kufru auta, vyprostili ji hasiči

Plzeň od 26. minuty vedla 2:0, jenže Energie rychle odpověděla a předvedla famózní obrat. Krátce po Malátově gólu ho nastartoval Vildumetz. Po objetí plzeňské klece nahazoval puk před branku a Frodl si ho nešťastně srazil do vlastní sítě.

Snížení tým z lázní ještě víc nabudilo a nestárnoucí kapitán Skuhravý pak dvěma slepenými góly strhl vedení na stranu domácích. Tvrdým švihem skóroval nejprve při hře pět na pět a následně v přesilovce.

Frodl pak své místo přepustil dvojce Pavlátovi, ale ani ten čisté konto neudržel. Po rychlé kombinaci ho překonal rozjetý Flek a do kabin šli domácí s vedením 4:2.

Škodovka ještě bojovala, ale ve třetí třetině už hosté gól nevstřelili. A to ani ve své první přesilovce v zápase, ačkoliv si vytvořili drtivý tlak.

Dobový snímek dnes historického motocyklu, který byl odcizen.
Historické motocykly odcizil pachatel z garáže u chaty

Domácí dvoubrankový náskok v tvrdě vedeném souboji jistě hájili. A i když Plzeň ještě hrála vabank a útočila i v oslabení, tak hořkost porážky nezmírnila. A to ani v závěru, kdy to Škodovka zkusila ještě bez brankáře a útočila v šesti.

Další šanci zlomit narůstající sérii porážek mají Indiáni v neděli, kdy se doma střetnou od 16.30 hodin s brněnskou Kometou.

HC ENERGIE KARLOVY VARY – HC ŠKODA PLZEŇ 4:2

Třetiny: 0:1, 4:1, 0:0. Branky a nahrávky: 27. Vildumetz (Weinhold, Vondráček), 32. Skuhravý (D. Mikyska, F. Novotný), 34. Skuhravý (Vondráček), 39. Flek (Kohout, Černoch) – 12. Straka (Kvasnička, Kodýtek), 26. Malát (Kodýtek, Straka). Rozhodčí: Hodek, Pražák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 26:33. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – D. Mikyska, Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, Zábranský, Pulpán, Kowalczyk – Flek, Černoch, Kohout – Hladonik, Kulich, T. Mikúš – Sapoušek, Skuhravý, Vondráček – Redlich, Vildumetz, Osmík. Trenéři: Pešout a Mariška.

HC Škoda Plzeň: Frodl (34. Pavlát) – Kvasnička, Čerešňák, Budík, L. Kaňák, Vráblík, Jiříček, Houdek – Straka, Suchý, Dočekal – Pour, M. Lang, Rob – Kracík, Malát, Přikryl – Kodýtek, P. Musil, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Špaček.