„Jsme moc rádi, že zápasy začnou. Pět měsíců jsme byli v nejistotě. Naštěstí přišlo povolení, že se vše může rozjet. Já se moc těším, kluci také,“ prohlásil hlavní trenér Ladislav Čihák.

Letní turnaj se 16 účastníky ve čtyřech základních skupinách odstartoval v úterý. Boje ve skupině A, v níž jsou vedle Plzně a Sparty ještě extraligový nováček Motor České Budějovice a z nejvyšší soutěže vypadlé Kladno, však začnou až nyní. Jak Motor, tak kladenští Rytíři se totiž kvůli koronaviru ocitli v karanténě a jejich zápasy byly odloženy. V preventivní karanténě jsou však také plzeňští junioři a trenér Čihák tak nebude moci proti Spartě vyhlédnuté mladíky nasadit.

„Pár hráčů, které jsme chtěli zkusit, to postihlo. O to větší šanci dostanou mladí kluci, kteří jsou s námi od začátku přípravy a v juniorce ani netrénovali,“ sdělil hlavní kouč Škodovky. „Ačkoliv jsme na ledě teprve druhý týden, chceme předvést dobrý výkon,“ zdůraznil.

Ilustrační fotografie.
Volební kampaně budou hlavně kontaktní, strany se chtějí více setkávat s lidmi

Premiéru v plzeňské brance zažije na Spartě letní posila Dominik Pavlát. „Těším se a věřím, že nebudu nijak zvlášť přemotivovaný,“ uvedl 20letý gólman, který do Plzně přišel z Chomutova.

Na zápasy Generali Česká Cupu se sice fanoušci dostanou, sektory však budou otevřené jen pro omezený počet diváků. „Pro fanoušky je to nepříjemné, kluby přichází o peníze ze vstupného, ale mohlo to dopadnout i hůř, tedy že by se hrálo zcela bez diváků,“ upozornil Ladislav Čihák.