Extraligový lídr totiž do zápasu nastoupil už jako jistý vítěz základní části a Indiáni se tak mohou těšit na nedělní rozlučku s první fází soutěže.

SLÁVA V PLZNI

V neděli se Západočeši střetnou od 16.20 hodin na domácím ledě se Zlínem a po zápase podruhé v klubové historii převezmou Prezidentský pohár. „Vždycky je příjemné něco vyhrát. Pohár jsme měli na dosah a jsme rádi, že jsme si ho zajistili v předstihu a nemuseli jsme se zbytečně nervovat,“ vítal zisk trofeje Martin Straka. Když si Škodovka vybojovala Prezidentský pohár poprvé před osmi lety, byl u toho majitel a jeden z trenérů plzeňského týmu ještě jako hráč. „Pro mužstvo je to pocta. O to víc mě štvaly řeči,  že nechceme základní část vyhrát,“ říkal Straka. „Teď máme Prezidentský pohár a uspět chceme i v play-off,“ zdůraznil někdejší excelentní útočník, olympijský vítěz, mistr světa a český šampion.

Utkání 51. kola Tipsport extraligy ledního hokeje se odehrálo 2. března v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky Bílí Tygři Liberec a HC Škoda Plzeň. Na snímku je brankář Tomáš Král.Zdroj: Deník / Zbranek Petr

KRÁL DUEL NEDOCHYTAL

Souboj v Liberci byl pikantní v obsazení brankářských postů. Stanuli proti sobě plzeňští odchovanci. V liberecké kleci Roman Will a v indiánské svatyni Tomáš Král, pro něhož to byla extraligová premiéra v plzeňských barvách. Bohužel s hořkým koncem. Králův záskok za týmovou jedničku Miroslava Svobodu  skončil ve 48. minutě, kdy šestadvacetiletý gólman po srážce se soupeřem skončil  na ledě a otřesený odjel na střídačku. Do branky tak musel Svoboda. Na gól se čekalo dlouho. Už v první třetině po nájezdu s Ordošem liberecký Filipi minul odkrytou bránu a domácí promarnili i pár dalších šancí. Stejně jako po akci plzeňských obránců zakončující Jones. Teprve před koncem druhé části využili Tygři chybu v plzeňské defenzivě. Odražený puk přistrčil Ordoš na Bakoše a ten Krále pohotově překonal.

Třetí část zahájili Indiáni aktivněji, jenže Moravčík si na Willa nepřišel. Naopak Svoboda si své nečekané nasazení příliš neužil a během dvanácti minut inkasoval hned třikrát. Vítězný Liberec si tak před závěrečným kolem udržel naději na přímý postup do play-off.

Trenér a sportovní manažer Tomáš Vlasák
Vlasák si už na trofej sáhl

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 38. Bakoš (Ordoš, Redenbach), 49. Redenbach (Ševc, L. Krenželok), 54. Derner (Jánošík, Bakoš), 57. Ordoš (Filippi, Bulíř). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. 

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Maier, Šmíd, Jánošík, Derner - Jašek, P. Jelínek, L. Krenželok - Bulíř, Redenbach, Kvapil - Bakoš, Filippi, Ordoš - J. Vlach, Bližňák, Lakatoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Plzeň: Král - Kadlec, Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Kaňák - Indrák, Kratěna, D. Kindl - Schleiss, Mertl, Kantner - M. Chalupa, Kracík, Stach - Hollweg, Kodýtek, Vracovský. Trenéři: M. Straka, Čiliak, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Hokejisté Komety Brno (v modrém) podlehli vedoucí Plzni 4:5 po samostatných nájezdech.
Hokejová Plzeň udolala Kometu a je jasno. Prezidentský pohár patří Indiánům