Trápení hokejové Škody Plzeň pokračuje. Do zápasu 36. kola v Třinci sice Indiáni nastoupili v o něco silnější sestavě než v minulých kolech, jenže z ledu obhájců titulu si odvezli výprask 1:6.

Hosté doplatili už na hororový vstup do utkání, v němž rychle inkasovali tři branky a podruhé v řadě tak museli vstřebat hořkost porážky.

Jestliže Oceláři vyrukovali do souboje s navrátilcem v defenzivě Rothem, v obraně Plzně se objevil Jiříček. Nikoliv stříbrný junior z mistrovství světa David, ale jeho mladší bratr Adam. Premiéru v extralize stihl v 16 letech a 194 dnech, o něco později než sourozenec (16 let a 59 dnů). Dostal velký prostor (téměř 28 minut), nastupoval v přesilovkách i oslabeních a na straně Škodovky byl vyhlášen hráčem zápasu.

Hostům utekl začátek zápasu. Hrehorčák si před gólmanem Pavlátem přehodil puk z forhendu na bekhend a otevřel skóre. Záhy poté si na Jeřábkovo nahození sjel k brance hostů Roth a zvýšil na 2:0. A v čase 7:03 přidal po destrukci plzeňské obrany třetí zásah do odkryté klece Nestrašil.

Nešťastného Pavláta vystřídal Svoboda, jenže Západočeši byli zralí na ručník. Na nějaký odpor se zmohli teprve před koncem třetiny. To na Kacetla pálil po kombinaci Kodýtek, ale třineckého gólmana nepřekonal. Stejně jako poté Rekonen z trestného střílení.

Škodovka se ještě snažila vrátit do zápasu, v pohodě hrající domácí však pokračovali v demolici soupeře.

V přesilovce zvýšil luxusní náskok tečí Chmielewski. Naopak hosté početní výhodu nevyužili, zato Zahradníček po návratu z trestné lavice nasadil k nájezdu a napodruhé ho proměnil. Rekonen trefil jen třineckou tyčku a odpovědí byl gól do šatny, kdy dominanci Ocelářů v další přesilovce potvrdil Daňo úpravou stavu na 6:0.

I když Plzeň ještě bojovala, tak náznak obratu nepřišel. Jen ve čtvrté přesilovce Kacetla hosté konečně obrali o čisté konto, trefil se Holešinský. Nebezpečně pálil i debutant Jiříček, jenže Třinečtí si už jistě došli pro tři body.

Škodovka se nyní představí třikrát doma, trojboj na vlastním ledě zahájí v úterý proti Vítkovicím.

Hlasy trenérů:

Vladimír Országh (Třinec): „Jsme rádi za výsledek i předvedenou hru. Za stavu 3:0 měl soupeř dvě velké šance - jedno trestné střílení a jednu situaci před bránou - které Káca (brankář Kacetl) vyřešil, a to nám dodalo jistotu. Ve druhé třetině jsme přidali čtvrtý gól a zápas se víceméně zlomil. Jsem ale rád, že jsme nepolevili. Škoda inkasovaného gólu na konci, ale kluci šlapali celých šedesát minut, což nám v posledních zápasech trochu chybělo."

Petr Kořínek (Plzeň): „Takový zápas se těžko hodnotí. Nám se absolutně nepovedl. Vstup byl katastrofální, nedostávali jsme puky ven. Třinec nás proto zatlačil, dal tři branky a od toho se zápas odvíjel. Ještě za stavu 0:3 jsme neproměnili trestné střílení a potom ve druhé třetině dvakrát inkasovali v oslabení. To se už těžko otáčí."

Oceláři Třinec - Škoda Plzeň 6:1

Třetiny: 3:0, 3:0, 0:1. Branky a nahrávky: 2. Hrehorčák (Roman), 4. Roth (Marcinko, J. Jeřábek), 8. Nestrašil (Hudáček, J. Jeřábek), 27. Chmielewski (Marinčin), 30. Zahradníček (Roth), 40. Daňo (J. Jeřábek) - 55. Holešinský. Rozhodčí: Jeřábek, Cabák – Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Střely na branku: 40:23. Diváci: 3704.

Třinec: Kacetl – Havránek, Marinčin, J. Jeřábek, Roth, Zahradníček, Čukste – Voženílek, Marcinko, M. Růžička – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký, Kurovský – Hrňa. Trenér: Vladimír Országh.

Plzeň: Pavlát (8. Mi. Svoboda) – Houdek, Kaňák, Piskáček, Jiříček, Kremláček, Kvasnička – Schleiss, Kodýtek, Holešinský – Lang, Mertl, Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec. Trenér: Petr Kořínek.