Hned s triem noviců vyrukuje hokejová Škoda Plzeň do pátečního derby v Karlových Varech. Vedle obránce Jana Jaroměřského z Třince a exzlínského útočníka Antonína Honejska zasáhne do zápasu 44. kola i další ofenzivní posila Martin Beránek.

Škodovka ulovila 21letého forvarda poslední den přestupů z Mladé Boleslavi výměnou za Sebastiána Maláta.

Trejd útočníků. Plzeň získala Martina Beránka (vlevo) výměnou za Sebastiána Maláta (vpravo).Trejd útočníků. Plzeň získala Martina Beránka (vlevo) výměnou za Sebastiána Maláta (vpravo).Zdroj: hcbruslari.cz

„Už jsem nečekal, že by se mělo něco stát. Stalo se, a jsem za to rád. V Bolce to teď nebylo úplně ideální,“ připouští Beránek. „Těší mě, že vyšla Plzeň. Doufám, že si to sedne a budeme šlapat,“ přeje si urostlý rodák z Českých Budějovic (185 cm), který loni mateřský Motor opustil a zkoušel štěstí v Mladé Boleslavi (32 zápasů, tři góly + dvě asistence).

Jaká ta sezona pro vás až dosud byla?

Jako na houpačce. Měnili se trenéři, což trochu proměnilo atmosféru v týmu. Ale když to shrnu, tak to nebylo extra špatný ani úplně ideální.

Panuje v Mladé Boleslavi velké rozčarování z dosavadních výsledků, které po minulých povedených letech neodpovídají očekávání?

Ano, ale sám nevím, čím to je, protože kádr je v Bolce solidní. Jenže se nevedlo, nedávali jsme góly a v týmu z toho byla taková divná nálada. Těžko to k něčemu přirovnat.

Sezonu dokončíte ve Škodovce. Jak jste plzeňský tým vnímal coby soupeře?

Proti Plzni se mi hrálo špatně už od mládežnických let. Jsem z Českých Budějovic, takže zápasy se Škodovkou jsme brali prestižně, ale málokdy jsme tu uspěli. A teď jsem rád, že tu mohu být.

V Plzni je mladý tým, takže o vrstevníky asi nouzi nemáte. Znáte některé osobně?

S Houďasem (Michal Houdek) jsme byli na jednom mistrovství světa dvacítek. A s Piskym (Janem Piskáčkem), což není vrstevník (úsměv), jsme v minulé sezoně hráli za Motor. S ostatními kluky se postupně seznamuji.

Stihl jste už s trenéry probrat co od vás očekávají?

Asi mojí fyzickou hru, kterou jsem se prezentoval i předtím v Bolce. Budu nejspíš hodně chodit na oslabení, což by měl být můj přínos pro tým. A když by se k tomu povedlo dát i nějaký gól, tak by to bylo super.

Základní část extraligy spěje k závěru. Jsou zápasy o to víc vypjatější?

Sezona je sice rozjetá, ale tím, že jsem změnil tým, tak to beru jako nový začátek. Budu se snažit co nejrychleji zapadnout do mužstva a doufám, že postoupíme co nejdál.

Přál byste si, aby Plzeň v play-off narazila zrovna na Mladou Boleslav nebo na České Budějovice?

Jasně. Zvlášť série s Motorem by pro mě byla hodně speciální.

Poprvé obléknete plzeňský dres v Karlových Varech. Jak se na derby těšíte?

Jo, bude to super začátek.

Zlínská opora Antonín Honejsek nově hájí barvy Škody Plzeň.
Plzeň má sakra silný tým, říká ofenzivní posila Honejsek

Čtvrté derby

Škoda Plzeň hraje v pátek v Karlových Varech (začátek v 17.30), jde o čtvrté derby rivalů ze západu Čech v sezoně, poslední v základní části extraligy. Energie je desátá, o osm bodů za sedmou Plzní. Škodovka má ve vzájemných soubojích v aktuálním ročníku jasně navrch, když všechny vyhrála (6:3, 5:4 pp, 1:0). Poslední střet o Vánocích rozhodl už v 5. minutě svou trefou Petr Kodýtek a k zisku tří bodů přispěl čistým kontem brankář Dominik Pavlát.