Zbiroh – Bezdružičtí Kohouti obsadili v základní části skupiny D krajské soutěže. V play-off tak narazili na šestý Zbiroh.

Jiskra Bezdružice-TJ Město Zbiroh 2:4. Pro obě mužstva bylo utkání na plzeňském ledě novou zkušeností. Naši zástupci zvládl závěr soutěže perfektně a (čtyři výhry v řadě) a nadšení je neopustilo ani v duelu s papírovým favoritem.

Protivník přišel hned v úvodu o zraněného Kalistu a rozpadla se tak první pětka. Hokej plný osobních soubojů přinesl několik šancí, ale gólmani Reis, respektive Štrunc byli pozorní. Až v desáté minutě chyboval bezdružický Velich a Jandera vsítil vedoucí branku TJ Město! Zbirožští byli na koni a do konce úvodní třetiny Jiskru před Štrunce nepustili.

V dalším dějství ´domácí´ přidali. Nejdříve se sám před gólmanem neprosadil Cvrček, ovšem vzápětí mířil bomber Kamínek přesně a bylo to 1:1! Nerozhodný stav dlouho nevydržel. Pichlík se dostal nečekaně k puku a individuální průnik zakončil gólem. Nejtěsnější vedení týmu ze severu Rokycanska mohlo být výraznější, jenže ochránce bezdružické svatyně byl skvělý! V závěrečné části stáhl protivník hru na dvě pětky a snažil se s nepříznivým vývojem něco udělat. Sebevědomí hráči TJ Město však chytře bránili a vyráželi do smrtících brejků. Dva z nich se jim podařilo přetavit v gólovou tečku. Nejprve Reise prostřelil kapitán Pichlík 1:3 a o minutu později upravil stav na 1:4 Hošek. To už bylo nad psychické i fyzické síly celku z Tachovska. V poslední minutě tak kapitán Seknička jen kosmeticky porážku zkorigoval.

„Se Zbirohem bývají vzájemná utkání velmi vyrovnaná. Jinak tomu nebylo ani dnes. Bohužel jsme sami svými chybami pomohli soupeři získat klid. I tak to nevzdáváme a v odvetě budeme o postup ještě bojovat. Potřebujeme však, aby se střelecky chytili zkušení hráči a zároveň se vyvarovat zbytečných chyb v obraně,“ dodal trenér protivníka Petr Kalista.
Třetiny: 0:1, 1:1, 1:2. Branky: Seknička, Kamínek – Pichlík 2, Jandera, Hošek. Diváci: 30.
V neděli: na rokycanském ledě se uskuteční odvetný zápas. Začne v 15 hodin a předzápas obstará od třinácti hodin Klabava proti SK z Bor .