Kromě zmíněné školy, reprezentující Českou republiku, se ho zúčastnilo dalších devatenáct členských zemí. Každá byla zastoupená osmi žáky a dvěma pedagogy.

„Jsme malá škola a velmi příjemné pro nás učitele bylo, že na zajištění akce se ochotně podílela většina starších studentů. Oni i jejich rodiny byli ochotni pomoci také hostitelskou rolí," hodnotil Pavel Krause, který spolu s Janem Zítkem a Danielem Kohoutem tvořil hlavní organizátorský trojlístek celého dění. „Většinou hosté říkávají, že se jim na návštěvě líbí. Ovšem pozitivní ohlas, jímž bezprostředně reagovali na nabídku aktivit, byl tou největší odměnou za přípravu akce," dodal. Aby v programu pro dvě stě lidí po sedm dnů něco nezahaprovalo a nevznikaly prodlevy zkrátka, aby vše běželo jako po drátku a nikoho nikde nezapomněli, bylo hodně náročné. Rokycanští ale obstáli se ctí.

„Paleta činností byla rozmanitá. Už to, jak se čeští studenti ujali role učitelů a seznamovali nás se zajímavost- mi jazyka a ´základní ´ sesta- vou slov potřebných pro dorozumění, bylo nápadité a zábavné," hodnotila Helga Eschke.

Více přímo v Deníku.