Před deseti lety v jejím podání zazněla na scéně první píseň. „Holky za tu dobu hrály na mnoha zábavách, ale i festivalech a oslavách, svatbách, večírcích, maturitních plesech či dalších akcích,“ uvedl Miroslav Volf, který stál u zrodu hudební formace. Za desetiletí se sice proměnil repertoár a zčásti i obsazení, ale Futro vystupuje stále. Dnes v sestavě Mirka Volfová (zpěv, basa), Míša Krabcová (bicí, zpěv), Zuzka Palková (kytara) a Verča Krumhanzlová (klávesy, zpěv).

Z někdejší sestavy v kapele setrvaly tři členky. Dvě, které jí prošly – a sice Johanka Štíchová, jež hrála s týmem devět let, a Anetka Medunová (působila v něm hlavně v začátcích) si s kolegyněmi znovu zahrají při zítřejší velké oslavě.

Začne v 18 hodin a uskuteční se na hřišti nad hospůdkou Na Panelu.

Děvčata podpoří i skupina Lords (rock revival), hlavně svými rockovými legendami, a Nightwish revival s nejznámějšími hity metalové kapely. Mirka Volfová přidá ještě akustický folk.

Futro není jen kapela, jedná i o partu nerozlučných kamarádek. I proto jsou schopné hned v sobotu zahrát po turnaji starých gard na hřišti v Břasích, který jako Memoriál Míry Karlíčka odstartuje ve 13 hodin.

Břeh rybníku Dražák na okraji Veselé obsadily při třetím ročníku závodů děti. Dospělí poradili a měřili úlovky.
Kuba Nesnídal triumfoval ve Veselé