Rokycanská sokolovna včera 20. ledna,praskala ve švech. Desítky místních i přespolních žáků zde vyslechly přednášku na téma Česká republika – země známá neznámá.

Unikátní projekt Planeta země 3000 už poosmé zavítal do Rokycan, aby netradičním způsobem představil tentokráte krásy Čech. Vedoucí týmu Marie Friedrischková k aktuálně probíhající přednášce sdělila: „Vždy se snažíme informace studentům podávat zábavnou formou. A myslím, že se nám to daří. Máme k dispozici tři projektory, na kterých promítáme poutavé fotografie a videoprojekce. To kombinujeme s živými výstupy moderátorů.“ Po promítání následuje diskuze, kde mohou žáci sdělit svoje zážitky nebo klást všetečné otázky. „Pro mne je tato část důležitá. Stejně jako zpětná vazba od pedagogů. Mají objetivnější přístup a mohou nám pomoci ke zkvalitnění celé prezentace,“ dodává Friedrischková.

Na zajímavý výukový program přijela také jedna mimoregionální Základní škola Kozojedy. Tamější učitelka Radmila Karlíčková si program pochvalovala: „Dětem se vždycky výuka líbí. Dá se řici, že je to pro ně zážitek.“ Na dojmy jsme se také zeptali dvou školáků. Karel Kazda řekl: „Už jsme tu potřetí a vždycky to bylo naučné a zábavné.“ Barbora Kováříková přitakala a dodala: „Je to lepší než koukat do učebnice, interaktivní metoda se mi opravdu zamlouvá a uvítala.“