Přesto se stoupenci záměru nevzdávají. „Zahájili jsme za tím účelem veřejnou sbírku, k níž nám krajský úřad vydal osvědčení, a věříme, že se najde dost patriotů, kteří ji podpoří. Současně se nevzdáváme naděje na získání finančních prostředků z Evropské unie," sdělil za organizátory Petr Hlávka. Cena stavby je odhadovaná zhruba na čtyři miliony.

Demokraté však přišli ještě na další způsob, jak naplnit potřebný obnos. Vydali pohlednici města v retro stylu, na níž autorka Jitka Roubalová v náznaku umístila rokycanské náměstí. Hnědavé ploše však jinak dominuje právě návrh nové rozhledny, který vytvořila Eva Králová.
Zakoupením pohledu tedy zájemce jednak pozdraví z Ro- kycan, zároveň však přispěje na stavbu zmíněné dominanty. Ta neexistuje už jenom jako architektonický návrh, ale také coby stavební studie. Zhotovil ji Václav Hatlman a on i Králová své práce věnovali městu zdarma. Nová rozhledna by měla být vysoká osmadvacet metrů a bude vytvořená z ocelových trubek. Počítá se s jejím otevřením po celý rok a údržba okolí by se prováděla v rámci veřejně prospěšných prací.