„Začátek jsme stanovili na desátou hodinu, aby všichni stačili v poklidu dojet. Očekáváme totiž jako obvykle účastníky z mnoha míst republiky," sdělila za hlavního organizátora, jímž je její manžel Václav, Dita Ševčíková.

Účastníky očekávají třeba ze Sušice či Sokolova, ale také Brna, Hodonína, Pardubic i Prahy. Za kolegy se chystají i soutěžící ze sousedního Berounska, třeba Praskoles nebo Drozdova, ale také mistři ´kaťáků´ z Plzeňska. Spousta z nich chce prokázat přesnou mušku a pevnou ruku i to, že prak už dávno není jen klukovskou záležitostí.

Ovšem ani děti nehodlají o svou prioritu přijít. Členové místního družstva, které vede Josef Holman, se na vzájemné poměření zručnosti těší rovněž a stejně tak na další soupeře.

Zkrátka nepřijdou ani ženy, rovněž pro ně je vypsaná v Plískově kategorie.

„Všichni se sejdeme v sále zdejšího pohostinství. Je už je pro dané účely uzpůsobený, protože se tu i trénuje. K prezentaci je možné se dostavit hned s odbitím deváté," doplnila Ševčíková. Organizátoři vzkazují, že nezapomněli připravit ani občerstvení, a to včetně teplého jídla.

Na první trojici nejlepších střelců v každém závodě tedy mužů, žen i dětí čeká pohár a jinak na každého účastníka drobný dárek.