A nabídka byla opravdu pestrá. Dvacet čtyři stánků mělo pro téměř pět set návštěvníků burčák, krchlebské koláče, svíčky, ovoce, zeleninu, nejrůznější uzeniny nebo květinovou dekoraci. „Program zpestřily dvě kulturní vložky, a to vystoupení akordeonistů Renáty a Josefa Pospíšilových," uvedl za pořadatele Miloš Svoboda. „Ten, kdo navštívil koncert kapely Rosa band, určitě nelitoval. Jejich vystoupení završilo velmi dobrou celodenní akci," sdělil.

Vloni měli ale Zbirožští komplikace. Navštívila je Čes-ká obchodní inspekce a stánek se sýry byl problémový. Zboží bylo vystavené prudkému slunci. „Tentokrát zde tito prodejci nebyli a uzenáři měli vše v pořádku v chladících boxech," uzavřel Svoboda.

Svůj stánek letos na trzích měla také místní devítiletka. V pátek žáci a učitelé otevřeli geostezku v prostorách školního areálu. K této příležitosti vyráběli vlastní bio džem, který na václavských farmářských trzích nabízeli k prodeji. Peníze pak poputují na provoz školy.

Obdobnou akci mohou zájemci navštívit 27. října, a to v době od 8 do 12 hodin, kdy se konají farmářské trhy na zbirožském náměstí.