deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Zdeněk Soukup

Vedoucí sportu pro západní Čechy

Se sportem je spojený prakticky celý můj život, od toho aktivního – hrál jsem fotbal a dodnes ještě provozuji stolní tenis na krajské úrovni. Jinak jsem měl období, kdy jsem zkoušel i atletiku, střelbu, tenis, volejbal, basket, jezdil jsem na kole nebo třeba jen tak zašel do posilovny.

Archiv Zdeňka Soukupa

Postupem času jsem ale čím dál tím víc pasivním sportovcem, bohužel je to dané i mým zaměstnáním. V něm je mojí prioritou fotbal, i když nejblíže mně jsou plzeňští házenkáři. To je moje srdeční záležitost. Bohužel jsem byl u toho, když úspěšný klub z Plzně úplně skončil, ale dokázal vstát z popela a zase sbírá mistrovské tituly. Ale i s Viktorkou jsou toho zažil poměrně hodně, od vzestupů a pádů mezi první a druhou ligou až po boje v Lize mistrů. A jsem rád, že u toho můžu být a referovat o tom.

Archiv Zdeňka Soukupa

Nikdy jsem to nezkoušel v žádném školním časopise, ale vedl jsem v rodné Tlučné kroniku oddílu stolního tenisu a tam to asi začalo. Postupně se ze mě v Deníku stal z externího dopisovatele kmenový redaktor, vyzkoušel jsem si i práci v pražské centrále, kde jsem však byl spíše editor. A když už jsem měl branek, bodů a vteřin dost, zkusil jsem to ve všeobecném internetovém zpravodajství. Nakonec jsem ale zase skončil u sportu, asi to tak mám dané osudem. Když jsem byl před dvěma lety za dcerou ve Spojených státech, nemohl jsem si nechat ujít návštěvu věhlasných New York Times, ale zájem neměli, nikdo tam neuměl česky a moje angličtina je bídná. Proto už zase píšu pro Plzeňský deník. Jako správný patriot hrdý na úspěchy lidí z našeho regionu. Nejen fotbalistů, hokejistů a házenkářů, ale každého, kdo to dotáhl až na úplný vrchol – cyklistů Kreuzigera se Štybarem, tenistek Strýcové s Hlaváčkovou, o nichž jsem referoval ještě když byly žákyňky. Ve volném čase rád cestuji, fotografuji a věnuji se přítelkyni Milušce.

< Předchozí
1 z 3
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků západních Čech:

Prozkoumejte jiný region ČR: