Složky integrovaného záchranného systému vyjížděly v neděli večer ke Lhotě pod Radčem. Dodávka zde srazila staršího muže.

Kolize se stala patnáct minut po osmé hodině večerní. Sedmašedesátiletý řidič, který jel ve směru od Plískova několik set metrů před obcí Lhota pod Radčem, se střetl přední částí vozidla s chodcem, který šel proti vozidlu ve směru od uvedené vesnice. Třiašedesátiletý chodec měl na sobě tmavé obleční a neměl žádný reflexní prvek. Přestože, řidič ihned po nehodě zavolal na linku tísňového volání a zraněného muže resuscitoval až do příjezdu záchranné služby, která v první pomoci pokračovala, bohužel se jej zachránit nepodařilo. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která vyloučila požití alkoholu, a nařízena byla soudní pitva. Na místo byl přizvaný znalec z oboru dopravy.

Podle našich poznatků zemřela známá místní postava. Senior ze Siré, který byl synem bývalého fotbalového rozhodčího a neváhal se po svých vydat například na zápas divizních Rokycan.

Přesný nehodový děj a další okolnosti jsou nadále v šetření rokycanských kriminalistů. „Ti žádají případné svědky, kteří si události mohli všimnout, nebo v uvedené době viděli chodce, který šel od obce Lhota pod Radčem ve směru na obec Sirá, aby se obrátili na policisty osobně na adrese Svazu bojovníků za svobodu 68, Rokycany nebo na telefonním čísle 974 335 111, poř. na e-mail: ro.ook@pcr. Svědci mohou volat i na linku tísňového volání 158," doplnila mluvčí PČR Hana Kroftová.