V Rokycanech se teď lidé ptají, zda nebylo v silách místních plavčíků zasáhnout rychleji.

„Lidi tam byli okolo a nikdo si ničeho nevšiml. Plavali jsme s dětmi k ostrůvku a hráli si. Moje máma k té paní byla blíž a ještě tam byly dvě paní, které jí říkaly, že tam někdo leží. Máma pak začala strašně křičet, tak jsem spěchal na pomoc. Otočil jsem ji a byla už úplně fialová a měla skelné oči,“ popsal Miroslav Vlček, který seniorku dotáhl s pomocí ještě jednoho plavce na břeh, kde si ji převzali plavčíci.

Podle něj si možná mohli plavčíci bezvládné ženy všimnout dřív, kdyby hlídkovali na věži. „Byli ale dole a z toho úhlu nepoznáte nic,“ míní Vlček. „Taky mě zarazilo, že ani nemohli zapojit ten dýchací přístroj. Masáž srdce jí dávala jedna návštěvnice. Jako zdravotnice přiběhla na pomoc,“ pokračuje.

Vedoucí plaveckého areálu Jaroslav Moravec ale nesouhlasí. Podle něj ze strany provozovatele k žádnému pochybení nedošlo. „Plavčíci tam byli čtyři, z toho jeden na věži. Když ale sedí, není zespodu vidět. Že jim to trvalo dlouho nebo že nemohli zapojit kyslík? To muže říct každý, ale není to pravda,“ říká Moravec s tím, že se v takovém stresu mohla třást plavčíkovi ruka a mohl mít problém nasadit náústek, ale zvládl to. „Ten kyslík ta lékařka, která paní oživovala, používala,“ dodal. Více se k tragédii vyjadřovat nechce.

Policie zatím žádný závěr nemá. Případem se stále zabývá. Zda měla seniorka ve vodě infarkt nebo co bylo příčinou jejího utopení, ukáže až pitva.

Nehoda větroně při přistání.
U Cekova spadlo letadlo