Příčinou tragédie byla zřejmě tíživá životní situace, do níž se J.P. dostal. Rodinní příslušníci měli neblahé tušení, že by si mohl ublížit, a tak se snažili neštěstí zabránit.

Zkontaktovali proto och-ránce zákona, jež povolali do terénu své kolegy z dopravní a kriminální policie. Pátrat se vydali také strážníci, kynologové a do akce se zapojil dokonce vrtulník s termovizí. Létal zhruba dvě hodiny nad městem a soudě podle včerejších ranních telefonátů vystrašil hodně místních lidí. „Kontrolovali jsme všechna místa možného výskytu, například restaurace, benzinová čerpadla, zdravotnická zařízení, autobusové a vlakové zastávky. Bohužel bez pozitivního výsledku," sdělila mluvčí Policie ČR Jana Tomková.

Hledaného nakonec v úterý ráno objevil náhodný kolemjdoucí poblíž rokycanského letiště. J.P. už nejevil známky života. „Doktorka konstatovala jako předběžnou příčinu smrti udušení v důsledku oběšení, a to bez známek cizího zavinění, a nařídila zdravotní pitvu," doplnila Tomková.

Všechny okolnosti uvedeného případu jsou stále předmětem šetření kriminalistů.

Nedávno otcem

Obyvatelé města zažili šok. „Mladého muže jsem znal a vypadal jako pohodář. Stal se nedávno otcem dcerky a na Oseckém vrchu stavěl domek. Je to hrůza a víc informací po mně nechtějte," uvedl jeden z oslovených čtenářů Rokycanského deníku.