Muž ze Sušicka si přitápěl ve Fordu Tranzit s chladírenskou nástavbou, v němž chtěl zřejmě přenocovat, ale udělal osudovou chybu. „Ponechal pod sedačkou vedle přídavného topení sprej na opravu pneumatik, který je vysoce hořlavý. Vlivem horkého vzduchu proudícího od přídavného topení došlo k explozi,“ popsala policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Újmu utrpěl nejen vůz, kde byla škoda předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun, ale zejména šofér, jenž byl v době výbuchu ve spodním prádle. „Utrpěl popáleniny na 25 až 30 procentech těla, což je závažné. Zasažen byl zejména obličej a dále horní a dolní končetiny,“ řekla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová. Dodala, že pacient byl letecky transportován na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Ilustrační foto.
Žhářství, výkaly i sprejerství. Kostely v Bavorsku stále častěji terčem útoků

„Je třeba upozornit, aby nedošlo ke zbytečné panice, že nešlo o klasickou sadu, která je standardní výbavou pro opravu kola, ale o speciální sprej,“ upozornila Šmaterová. Doplnila, že klatovští policisté se případem dále zabývají.