Tragédie otřásla obcí Podmokly nad Berounkou. Seniorka odešla v úterý před polednem do lesa na houby. Druhý den bylo vyhlášené pátrání. Žena byla ale nalezená mrtvá.

Na místo vyjížděli ve středu odpoledne profesionální hasiči z Radnic, dobrovolníci ze Zvíkovce, Podmokel a Mlečic. Intenzivní pátrání rozjeli také policisté. „Dle oznámení měla žena odejít v úterý před polednem do lesa na houby a do doby oznámení se nevrátila. Mobilní telefon, který měla mít u sebe, byl nekontaktní. Do akce bylo zapojeno přes desítku policistů a dobrovolní hasiči z okolních obcí, kteří propátrávali lesní porosty u obce Podmokly na Zbirožsku," sdělila mluvčí PČR Hana Kroftová.
Do akce byl přizvaný i policejní vrtulník, který byl ale ještě před příletem odvolaný, jelikož pohřešovaná žena byla po čtvrté hodině odpoledne nalezená v lesním porostu. Bohužel už bez známek života. „Jako příčinu úmrtí lékař stanovil zdravotní problémy a u zemřelé nebyly shledány známky cizího zavinění. Ve věci byla nařízena zdravotní pitva a případ je evidován rokycanskými kriminalisty," uzavřela Kroftová.

Obdobný případ se odehrál vloni v lednu ve Svojkovicích. Když se dvaašedesátiletá žena do setmění nevrátila domů, rodina zalarmovala záchranáře. Muži v uniformách vytvořili rojnici a začali hledat v těžko přístupném terénu. Nad les se vznesla i helikoptéra s termovizí. Tělo ženy bylo nalezeno o několik hodin později v potoce.