„Řidič osobního vozidla opel jedoucí od Plzně na Nepomuk při projíždění pravotočivé zátočiny na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem," popsala nehodu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muž za volantem vozu, narozený v roce 1944, nehodu nepřežil. „Utrpěl devastující zranění neslučitelná se životem," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Mária Svobodová.

V autobusu, ve kterém cestovalo třicet zahraničních turistů, se zranili dva lidé z Tchaj-wanu. „Dva cizinci, žena ročník 1950 a muž ročník 1964, utrpěli lehká zranění, s nimiž byli transportováni do nemocnice v Plzni na Borech,“ doplnila Svobodová. 

Při nehodě na severním Plzeňsku zemřel ve čtvrtek 2. února starší řidič.
Na Plzeňsku zahynul po nárazu do stromu starší řidič

Hasiči na místo vyslali evakuační autobus, který byl nakonec použit k zajištění tepelného komfortu cestujících, vyzvednout je přijel náhradní autobus dopravce.

Případ si převzali kriminalisté územního odboru Plzeň-venkov, provoz byl v místě nehody několik hodin veden kyvadlově jedním pruhem. 

„To místo je hodně nepřehledné, zátočina tady vynáší a do křižovatky není dobře vidět. Nehod se tu stává hodně, mělo by se to nějak řešit," řekla Deníku řidička, která kolem nehody projížděla.  

Letos jde již o čtvrtou tragickou nehodu v kraji, třetí během několika dnů. Na Nový rok zahynul v obci Losina u Chotěšova na Plzeňsku osmašedesátiletý cyklista, který neměl přilbu a spadl do potoka, kde byl nalezen bez známek života. V sobotu 28. ledna zemřela při srážce dvou vozů nedaleko Nýrska na Klatovsku teprve 23letá dívka. A den před páteční nehodou u Nepomuku nepřežil nedaleko Úněšova na severním Plzeňsku starší muž náraz do stromu. 

Gang lákal sexuchtivé Němce na radovánky, pak je zbil a obral o věci
VIDEO: Gang lákal sexuchtivé Němce na radovánky, pak je zbil a obral o věci