Největším domácím želízkem v ohni bude rozhodně Jan Louda z USK Plzeň, který v roce 2019 vyhrál akademické mistrovství Evropy, ale překvapit může i stále se zlepšující Jiří Král (BA Plzeň), nyní sedmý hráč žebříčku.

„Široká sportovní veřejnost má jedinečnou šanci vidět naživo, jak může být badminton v podání české špičky rychlý, krásný, ale i dramatický a plný emocí,“ láká na turnaj za pořadatele předseda Západočeského badmintonového svazu Tomáš Knopp.

Akce přinese nejen lítý boj na kurtech, který ukáže aktuální formu uchazečů o olympiádu v Tokiu, ale i společenský večer spojený s vyhlášením ankety Badmintonista roku.

Před rokem v ní zvítězil Jan Louda a v kategorii trenér roku Josef Rubáš, který vede plzeňskou reprezentační skupinu. Oba jsou nominováni také letos, Louda navíc figuruje spolu s Ondřejem Králem v kategorii Počin roku právě za finále akademického mistrovství Evropy.

Plzeňský fotbalista Lukáš Kalvach při jednom z ligových zápasů.
Kalvach. Společné snídaně? Mně to vyhovuje, mám to rád

Slavnostní večer má otevřený formát, což potvrzuje Tomáš Knopp: „Ano, účast na této společenské akci není jen pro startující hráče, ale kdokoli ze zájemců si může zakoupit vstupenky. Připravený bude program včetně živé hudby.“

Nejdůležitější informace pro diváky se týká vstupenek na vlastní turnaj – lze je koupit přímo na místě v době konání turnaje.

Vstupné na jeden den činí 80 korun, v případě návštěvy ve více dnech se vyplatí třídenní permanentka za 150 korun.

Děti do patnácti let mají vstup zdarma. Veškeré informace jsou na webu MČR – www.badminton-plzen.cz .

Určitě si nenechte vrchol domácí badmintonové sezony ujít, protože do Plzně se šampionát hned tak nevrátí. V budoucích letech bude směřovat do jiných krajů naší republiky.

Matyáš Kantner.
HC Škoda Plzeň si pojistila Matyáše Kantnera

Časový program

pátek – 10.45: slavnostní zahájení, 11.00 – 18.00: 1. a 2. kolo všech disciplín

sobota – 9.00 – 13.00: čtvrtfinále všech disciplín, 14.00 – 18.00: semifinále všech disciplín, 20.00: společenský večer (Alfa, Americká ul.)

neděle – 10.00 – 14.00: finále všech disciplín, vyhlášení vítězů.

Martin Slepička