Velká cena Domažlic a čtvrtý díl Poháru Plzeňského kraje se koná na tratích v lesoparku Škarman a účastníkům nabídne pestrou škálu závodů pro jezdce všech věkových kategorií.

Třetí závod  AC Heating Cupu, Poháru Plzeňského kraje, se konal v Rakovníku.Třetí závod AC Heating Cupu, Poháru Plzeňského kraje, se konal v Rakovníku.Zdroj: Pavel Křikava

Organizátoři ale hlásí změny v časovém programu závodu.

„Dojde ke sloučení startů některých kategorií. Vycházíme přitom ze zkušeností z minulých tří dílů série. Třeba v Big-céčku, závodě na jednodušším okruhu, odstartují společně jezdci na horských kolech a na gravelech. Slučování kategorií se ale dotkne i klasického Xcéčka. Pečlivě si proto prostudujte propozice závodu,“ vzkazuje šéf pohárového seriálu Ondřej Paur.

Třetí závod  AC Heating Cupu, Poháru Plzeňského kraje, se konal v Rakovníku.Třetí závod AC Heating Cupu, Poháru Plzeňského kraje, se konal v Rakovníku.Zdroj: Pavel Křikava

Třináctý ročník domažlického závodu zahájí v neděli už v 9.00 hodin avizované Big-céčko (BCO) pro ženy, muže a veterány na okruhu o délce 4900 metru. Následují souboje v cross country (XCO) na kratším 3600 metru dlouhém okruhu. Muži, společně s juniory a kadeti startují v 11.30, ve 12.45 se rozjezde závod žen, juniorek a kadetek a poté na okruh vyjedou mladší kategorie. Cyklistický den na Škarmanu uzavřou v 16.45 ti nejmenší, kluci a holky ve věku šesti let a mladší. Prezence závodníků končí půl hodiny před startem příslušné kategorie.

Více na pal-mtb.cz.

Průběžné pořadí AC Heating Cupu

XCO, muži: 1. Pospíšil (Gapp System – Kolofix) 73 b., 2. Rybář (Loko Rakovník 72, 3. Němec (Cykloteam Ostrov) 59.

Junioři: 1. Šmíd (Author Team Stupno) 76, 2. Dobrý (Sport Races) 75, 3. Veber (Merida BikeRanch) 36.

Kadeti: 1. Severyn 161, 2. Hřebejk 155 (oba Kolín), 3. Srp (Kulhavy Cycling Team) 127.

Ženy: 1. Vaněčková (HK Rakovník) 36, 2. Vaverková (COPR TJ Přeštice) 35, 3. Kotrčová (Velo Praha) 32.