Ženy: ovládly středeční program, když hned ráno se představil mladý celek České republiky (výběr do 23 let) proti Francii.

V 11.30 pak na ženy ČR čekal rozhodující souboj o prvenství ve skupině se Srbskem. Čtvrtfinále bylo pro obě země jistotou a šlo jen o to, z jaké pozice si ji v pátek zahrají.

Muži: mezi elitní osmičku se z pětičlenné skupiny probili i čeští muži. Postupně pokořili Estonsko, Makedonii a v úterý Polsko. na výhře 6:2 se podílel i domácí Jan Endršt, přestože tentokrát se mu příliš nevedlo a shodil 617 kuželek. Protivníkovi těsně podlehl, ovšem čtyři borci ČR nezaváhali.

Představily se i kombinované Rokycany, zaskakující za chybějící Rumunsko. V utkání s Maďarskem neprodaly kůži lacino a vyznamenali se především Šnejdar (645) se Šreiberem (621 bodů).

Dnešní pořad mužů: končí skupinová fáze. Od 8 hodin se SKK Rokycany utká s Itálií (mimo soutěž) a Švédové vyrukují na Bosnu a Hercegovinu.

Postupně následují zápasy Francie – Dánsko, Maďarsko – Chorvatsko, Německo – Rakousko a Polsko – Estonsko.

Vrcholem dne bude od 18.30 hodin duel Srbska s Českou republikou. Lepší výkony zatím předvádí protivník a je favoritem. Pokud by to dopadlo podle papírových prognóz, budou hrát Češi v pátek večer proti vítězi skupiny D (pravděpodobně Německo).

Ve Volduchách přivítal starosta Michal Černý při slavnostním obřadu šest nových občánků.
FOTOGALERIE: Vítání občánků ve Volduchách