„Opatření k zamezení šíření koronaviru se uvolňují. Od 25. května je možné pořádat akce s účastí až tří set lidí, a tak jsme se rozhodli nečekat a pustili se do organizace závodů,“ říká hlavní pořadatel nadcházející série Zdeněk Rubáš, jinak sportovní ředitel kontinentálního silničního týmu AC Sparta.

Zítřejší úvodní podnik seriálu Velká cena Cyklomax, která na Lopatárně startuje v 17.00 hodin závodem žáků, je prvním reálným podnikem letošní cyklistické sezony v širokém okolí.

Žáci se utkají v handicapovém závodě na 20 okruhů (22 km) a v 17.30 hodin se pak rozjede hlavní závod pro muže, veterány a ženy na 60 okruhů, tzn. 66 km, s bodováním v každém kole pro první dva jezdce.

O první závod koronavirem poznamenané sezony je velký zájem. Kromě jezdců pořádající Sparty jsou mezi přihlášenými také závodníci pražské Dukly, CK Příbram Fany Gastro nebo týmu Tufo Pardus z Prostějova. „Na cenách se rozdělí 5500 Kč, mezi muži bude vyhlášeno prvních šest závodníků,“ oznamuje Zdeněk Rubáš.

Přihlásit se a zaplatit startovné je možné jen online na webových stránkách Českého svazu cyklistiky (data.ceskysvazcyklistiky.cz). Podmínkou je svazová licence.

Martin Straka.
Ti Amíci. Straka jim to vrátil až ve Vídni