Pouhé čtyři tisíce obyvatel má Podbrezová. Slovenské městečko, které se ale může pyšnit nejvyšší soutěží v kopané a především ryze profesionálním týmem kuželkářů!

Právě tento tým vyfasovaly Rokycany v prvním kole Ligy mistrů. Kromě hráčů se k východním sousedům přesunulo bezmála třicet fanoušků. „Ve třech mikrobusech nás cestovalo po devíti," pochlubil se zkušený poutník Jaroslav Schwarz. Příjemně jeho i kolegy šokovaly ceny (80 centů za pivo, deset euro za ubytování se snídaní) a příjemný prý byl přesun do šest kilometrů vzdáleného Brezna. Centrum oblasti má totiž přes 21 tisíc lidí a krásné náměstí, zatímco Podbrezová, to je jedna dlouhá ulice… Ale se skvělými kuželkáři, kteří odmítají finančně zajímavé přestupy do Německa či Rakouska.

Utkání samotné bylo plné nezapomenutelných dojmů. Hymny, představení aktérů i obrovská snaha borců SKK. Ještě v polovině zápasu to vypadalo na senzaci, jenže pak byl slovenský tlak neudržitelný. Favorit zvítězil 6:2 a Rokycany měly minimum času na pofoukání bolístek. Hned v neděli je čekal šlágr I. ligy v Husovicích, což je součást Brna…