Ejpovičtí byli letos jediným zástupcem našeho okresu v 1. lize této soutěže. Tým, složený především z hráčů Fbc Sokol Rokycany z klasického pětkového florbalu, skončil po základní části na 5. místě, ale v play-off po bojovných výkonech nezaváhal a zaslouženě mohl pozvednout pohár pro vítěze.

Základní fáze: Ejpovičtí měli po 26 vystoupeních tuto bilanci: třináct výher, šest nerozhodných výsledků a sedm porážek. Znamenalo to pátou pozici za Kejro Bojzem, Koterovem, ALL-k.o. Teamem a vítězným FBC Plzeň.

Play-off: vyřazovací nadstavba však byla o něčem jiném.

Ejpovičtí ve čtvrtfinále narazili na Kejro Bojz a v obou dramatických střetnutích zvítězili 4:3.

Semifinále s ALL-k.o. Teamem vyznělo nejprve jasně pro Ejpovice (4:0). Odveta však byla o něčem jiném a naši zástupci rozhodli o postupu až po samostatných nájezdech v poměru 4:3!

Rozhodující bitvy o prvenství se týkaly tří střetnutí s FBC Plzeň. Nejlepší celek kvalifikace nejprve porazil Ejpovice 6:3. V odvetě se však prosadili borci TJ (4:3) a uspěli také v nejdůležitější konfrontaci sezony. Třetí zápas vyhráli poměrem 3:2.

Nová sezona: o odvětví je značný zájem. Uskuteční se čtyřstupňový systém (I., II., III. a regionální liga). V nejvyšší soutěži obhajují titul Ejpovice a s nimi se představí Pošta Strašice A.

Ve III. lize bude bojovat FBC Strašice a v regionu Pošta Strašice B.