Rokycany Druhý jarní bod si připsali házenkáři HK Rokycany v Západočeské lize.

HK RokycanyHK Slavia VŠ Plzeň 18:18 (9:8).

Úvod utkání začali Rokycanští ve stejné sestavě, která v minulém kole vybojovala cenný bod na půdě Bolevce. Ta se opět osvědčila a držela se zkušeným soupeřem krok (0:2, 2:3, 4:4). Poté bylo k vidění několik ostrých zákroků z obou stran, které volaly po červené kartě, ale rozhodčí byli jiného názoru.

Po uklidnění situace se opět začala hrát házená. První poločas se stal nakonec kořistí domácích, kteří drželi vedení 9:8. Začátek druhého poločasu vyšel lépe hostujícím hráčům, kteří otočili skóre ve svůj prospěch (10:12). V tomto okamžiku si vzal domácí trenér Holšan oddechový čas. Jeho tah se náramně vyplatil, protože rázem byl v 51.minutě stav 14:12 pro domácí. Do 58. minuty držely Rokycany tříbrankový náskok 18:15. Potom se z nepochopitelných důvodů zalekly vítězství a technickými chybami v útočné fázi dovolily Slávii vyrovnat na konečných 18:18. Je nutné podotknout že Rokycany v tomto utkání zdobila bojovnost a důrazná obrana, za kterou chytal výborný Jakub Herejk.

V dalším kole jede HK do Plzně, kde se v neděli 6. 5. v 18:15 utká s Lokomotivou.

Sestava a branky Rokycan: Herejk, KličkaVokurka 4, Kop 4, Fencl 3/2, Moulis 3, Kozler 2, Cenko 1, Otec 1, Mužík, Říha, Mudra, Milnařík-

Sedmičky 2/2: 3/1, vyloučení 3:2, rozhodčí Nový, Ševčík.