Nemusí to být poslední střet obou týmů během krátké doby. Proč? Futsalisté Interobalu Plzeň a Svarogu Teplice mohou na sebe narazit v play-off VARTA futsal ligy. Tři kola před koncem základní části patří Plzni třetí místo, Teplice jsou šesté. Pokud by to tak zůstalo, utkaly by se ve čtvrtfinále. Už v pátek se ale střetnou ve 20. kole v Městské hale Lokomotiva na Slovanech, zápas začíná ve 20.00 hodin.

Svarog bude chtít Interobalu oplatit porážku 4:9 z Teplic. Plzeň touží oklepat se z týden starého debaklu 2:13 na hřišti Chrudimi. „Naše poslední ligová prohra v Chrudimi byla krutá, ale zasloužená. K utkání jsme odjeli s torzem týmu a podle toho to dopadlo,“ řekl na klubovém webu trenér David Frič.

Dres a kapitánskou pásku si musel obléknout dokonce i trenér Petr Kučera. Proti Teplicím by se do sestavy měli vrátit minimálně vykartovaní Tomáš Vnuk a Jan Havel. „Momentálně pracujeme na tom, abychom byli na utkání v maximálním složení,“ přiblížil Frič.

FC Viktoria Plzeň x FK Partizan Bělehrad
Viktoria si zahraje osmifinále Evropské ligy. Postup zpečetil Čermák

Náskok Plzně na třetím místě na čtvrté Litoměřice se po minulém kole ztenčil na pouhé dva body. Cílem Interobalu je udržet bronzovou příčku, což už během nedávné reprezentační přestávky řekl v rozhovoru pro Deník trenér Petr Kučera. Ke stanovené metě Interobal potřebuje Teplice porazit. „Soupeře jsem měl možnost vidět ve více zápasech a mají poměrně specifický herní styl, čemuž samozřejmě odpovídají i výsledky, které nejsou úplně lehce čitelné,“ dodal na adresu teplického mužstva David Frič.

Teplice přijedou do Plzně s jistotou play-off. „Čeká nás zajímavé utkání. Minulý pátek jsme si zajistili šesté místo, takže dostanou šanci hráči, kteří se zatím moc nedostali do hry. To ale neznamená, že nebudeme bojovat. Naopak do Plzně jedeme zápas odjezdit,“ slíbil trenér Teplic David Filinger.

Pavel Vrba po zápase s Partizanem Bělehrad, při kterém Viktoria Plzeň zvítězila 2:0
Dostat Arsenal? To bylo úžasné, prohlásil Vrba