Kuželkáři SKK Rokycany nepřešli přes první kolo Champions league. Favorizovaná Podbrezová po výhře 6:2 v domácím prostředí zvládla odvetu stejným výsledkem.

SKK Rokycany ŽP Podbrezová 2:6 (3498:3662). Sympatický protivník ze středního Slovenska přesvědčil o svých kvalitách. Platí to zejména Zavarkovi, držiteli nejlepšího světového výkonu. Hosté ho nasadili hned do první dvojice a opora železářů shodila 682 kuželek. Šlo pochopitelně o nový rekord čytřdráhy, který však vydržel jen 24 hodin. Endršt se sice snažil držet krok, ale ztratil 84 bodů. Lépe dopadl Michal Pytlík, který vyhrál o 19 kuželek.

V prostřední dvojici nastupoval zkušený Honsa a prohrál o šestadvacet bodů. Nečekaný pomocný bod si připsal Šreiber, takže SKK stále živil šanci na remízu. Naděje však netrvaly v koncovce dlouho. Špelina tentokrát neměl svůj den a vystřídal ho Urban. Odstup už byl značný a znamenalo to další nezdar. Vynikající publikum si přišlo na své v závěrečné dvojici. Roman Pytlík (jako jediný z domácích přes 600) zlobil protivníka, ale na jeho poražení mu chybělo šestnáct kuželek.

Třásl se i oddílový rekord, který drží právě Rokycany. Slovenskému mistrovi scházelo k jeho překonání patnáct bodů.

Jednotlivé zápasy: Endršt 598 Zavarko 682 (1), Michal Pytlík 588 (1) Pašiak 569, Honsa 585 Tepša 611 (1), Šreiber 578 (1) Vadovič 569, Roman Pytlík 603 Kuna 618 (1), Špelina + Urban Šibal 613.

II. liga: už v pátek odjela rezerva SKK do Tábora za Lokomotivou a prohrála na jihu 7:1! Výborných 617 bodů Martinu Fűrsta stačilo jen ke zkorigování nezdaru.

Rokycany B jsou právě s Táborem na 2. a 3. pozici za vedoucím Jičínem.

Dnes: vrcholí první část sdruženého meziokresního přeboru. SKK Rokycany D hostí od sedmnácti hodin Dobřany.