A fanoušci automobilového sportu se právem ptají, co bude s dalším podnikem domácího šampionátu, Rallye Šumava Klatovy?

„Děláme vše možné i nemožné pro to, abychom mohli jet v plánovaném květnovém termínu,“ ujistil je předseda organizačního výboru Jan Petrů.

Termín 55. ročníku Rallye Šumava Klatovy, který je součástí mistrovství ČR, i 29. ročníku Historic Vltava Rallye, zařazeného do seriálu ME, tedy zůstává 7.-9. května.

Pořadatelé teď netrpělivě očekávají na vyjádření Ministerstva zdravotnictví ČR, které žádali o výjimku ze zákazu pořádání sportovních akcí. Dorazit by mělo už tento týden. Pokud bude kladné, nic nezabrání tomu, aby se obě šumavské soutěže odjely. Bohužel to bude bez diváků.

PORÁŽKA. Interobal Plzeň (na archivním snímku) poprvé v letošní sezoně prohrál. Spartě nevstřelil ani jednu branku a podlehl ji 0:4.
Bájná série skončila. Interobal padl na Spartě. Teď jede do Liberce

„Moc nás to mrzí, ale po zralé úvaze jsme se rozhodli Šumavu a Vltavu dále neodkládat a odjet je i v těchto nepříjemných podmínkách. Víme, že to není ideální, a prosíme veřejnost o pochopení. Bohužel jsme si loni na vlastní kůži ověřili, že ani odklad termínu nemusí nutně znamenat záruku zlepšení situace,“ litoval Petrů.

Historici vyrazí na trať už v pátek, v sobotu pojedou souběžně se soudobými vozy, kterým pak bude patřit i neděle. „Věřte, že nám budou diváci velice chybět, pokusíme se však fanouškům zprostředkovat maximum zážitků z tratě alespoň ve virtuální formě,“ doplnil předseda organizačního výboru obou podniků s tím, že v nejbližší době bude spuštěn i systém přihlášek pro závodníky.