„Dějištěm byl areál Spartaku, kde se ve čtyřech kategoriích prezentovala čtyřicítka chlapců a děvčat,“ sdělila za organizátory učitelka Pavla Hrazdilová.

Nechyběl slavnostní nástup a účastníci se rozdělili do tří stanovišť. Soutěžili ve skoku dalekém, hodu kriketový míčkem a ve sprintu. Ač jim počasí úplně nepřálo, podávali skvělé výkony. Za zmínku stojí například 55 metrů v hodu kriketovým míčkem Míši Langa, 410 cm ve skoku dalekém Nikoly Tomášové nebo výtečný čas 8:07 sekund ve sprintu na šedesát metrů Martina Sklenáře.

Mladší žákyně finišují  v běhu na 600 metrů. První tři -  Zuzana Korbová 6.A, Natálie Bílková 6.B a Alexandra Andrei z 6.B.Mladší žákyně finišují v běhu na 600 metrů. První tři - Zuzana Korbová 6.A, Natálie Bílková 6.B a Alexandra Andrei z 6.B.Zdroj: Deník/Václav Havránek

Závěrečná disciplína patřila vytrvalostnímu běhu. „Ve svých kategoriích kralovali Jára Dostál, Zuzka Korbová, Kája Tomášková a opět Míša Lang. Mnohým už docházely síly, přesto byli schopni se vybičovat k neuvěřitelným soubojům a výkonům, které jsme si my v rolích rozhodčích i diváci užívali,“ dodala Hrazdilová.

Vyhlášení výsledků se konalo po sečtení bodů v tělocvičně školy. Vítězové byli dekorováni svými tělocvikáři blýskavými medailemi a odměněni drobnými cenami. Tělocvičnou se nesl mohutný potlesk a obdivné pohledy spolužáků. A jako to vlastně dopadlo?

Mladší žákyně: 1. Sabina Razímová, 2. Alexandra Andrei, 3. Lucie Tomášová.

Mladší žáci: 1. Jaroslav Dostál, 2. David Korba, 3. Jan Doskočil.

Starší žákyně: 1. Nikola Tomášová, 2. Karolína Tomášková, 3. Pavla Popelková.

Starší žáci: 1. Michal Lang, 2. Martin Sklenář, 3. Michal Boháč.