Jiří Lukeš s přáteli tam organizoval klasickou Brdskou prakiádu. „Obsahuje střelbu na terč i na velké a malé sklopky,“ přiblížil pořadatel jednotlivé discipliny.

Přes letošní rekordní teploty se na koupališti registrovalo 43 mužů a žen. Pečlivě vybírali olověné kuličky a po natažení už jen sledovali dráhu svých pokusů. „Vyznamenalo se především něžné pohlaví,“ zdůraznil Lukeš. A zde jsou výsledky:

Ženy: vyhrála Pavlína Hiblerová s 244 body. O jediný bod za ní zaostala Anna Dušková (obě jsou z Březové) a třetí byla Mirka Srbková z Kralup nad Vltavou. Jedinou domácí zástupkyní byla Petra Lopatová.

Muži: z Karlových Varů dorazil vítěz Josef Dubský. Připsal si 309 bodů. Na paty mu šlapal Jaroslav Adámek z Klatov (305) i Antonín Čvančara z Neratovic (302).

Za početnou skupinou z Březové se na 13. příčce umístil Rudolf Čermák z Myti, 22. byl Jaroslav Ticháček ze Zbiroha, na 25. místě zmíněný Jiří Lukeš atd.

Výstava mobilních telefonů v Železné Rudě.
VIDEO: V jediném muzeu v ČR uvidíte mobil s podpisem Schumachera i z Matrixu

Družstva: registrovalo se třináct tříčlenných družstev a dominovali Dubský, Truhlář i Petříček. Urputný boj se odehrál o další medailové posty. Ze stříbra se radovali Berka, Uller a Dach, z bronzu Adámek, Čepický a Szolar.

Atmosféra u vody byla perfektní. Přispěl k ní občerstvovací úsek i to, že aktéři ctili nastavená pravidla.