"Rozhodně to není o výdělku. Spíše o tom, zajistit práci pro kolegy a ulehčit život lidem, kteří buď jsou na pracovištích nebo nemají možnost si sami uvařit," je přesvědčen sympatický podnikatel.

Malý pivovar ve čtvrti Rašínov je umístěn ve stejnojmenné restauraci, jejíž historie sahá do počátku 20. století. Historicky tento název zlidověl a veškeré pokusy o přejmenování objektu nebyly ze strany hostů akceptovány. Současnému managementu se podařilo navázat na tradici vaření piva v regionu. Poslední funkční pivovar byl v Rokycanech uzavřen v roce 1927 s využitím pro sklady Štěnovického pivovaru. Znovuobnovení se odehrálo před devíti lety a byl u toho sládek Jaroslav Řepiš. Minipivovar je situován do kompletně zrekonstruované prvorepublikové pivnice a láká štamgasty i turisty, kteří se tu především v letních měsících rádi zastaví.

Ilustrační foto.
Z Rokycan do Plzně pojede méně vlaků

Pivovarská technologie je situována místo původní kuchyně a je viditelná z celé pivnice a výčepu. Návštěvníci tak při vstupu do pivnice mohou na vlastní oči vidět, jak se v malém měřítku vaří pivo. Chladící box leží ve sklepní části, kde je umístěna i šrotovna a sklad chmele a sladu, zajišťující dokonalý chod pivovaru. "Jako malý pivovar dbáme na kvalitu používaných surovin - sladu a žateckého chmele ve spojení s naší výbornou místní vodou, která je prezentována jako jedna z nejlepších v Plzeňském regionu," je přesvědčen Grimm.