VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Špekáčky od Pardovského táborák neočoudí

ROKYCANY -Když si zákazník koupí špekáček z výroby rokycanského řeznictví a uzenářství Jana Pardovského, rozhodně nebude nad ohništěm připékat sóju a separáty. V dnešní konkurenci laciných párků za dvacku totiž Pardovský sází především na kvalitu.

30.4.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

„Směrem separátů, sójových náhražek a plnidel jsem se nikdy neubíral, používáme jen vepřové a hovězí maso,“ říká Pardovský, kterého profese řezníka živí už od vyučení roku 1978. „Když padly Potraviny, jediná solidní možnost, jak si udržet práci, byla začít podnikat,“ vysvětluje s tím, že začal nákupem prostor v aukci roku 1992 a s pomocí rodiny a čtyř zaměstnanců. Dnes dává práci devíti lidem a má i následovníky ve dvou synech.

„Tehdy to bylo jednodušší, předpisy unie nám pak daly docela zabrat,“ tvrdí, ale nezlobí se na ně. „Vždyť vedly k modernizaci a konec konců – nerez se líp udržuje a je hezčí,“ směje se řeznický mistr. Nové paragrafy jej před dvěma roky přiměly k celkové rekonstrukci provozovny na Nerudově náměstí včetně malé dopékárny pečiva. „To je dneska trend, nabídnout vlastní pečivo,“ tvrdí Pardovský.

Řeznictví a uzenářství, jehož výrobky lze koupit i v Plzni, má v základním sortimentu dvacet druhů uzenin – měkké salámy, párky, špekáčky, paštiky, uzená masa, šunky i debrecínku. V zimě nabízí vepřové hody, celoročně polévky i tlačenky. „Týdně zpracujeme tunu masa, které nakupuji jen od zdejších dodavatelů,“ říká muž, který necítí, že by byl na trhu nedostatek kvalitního masa. Na krámě prodávané maso z mladých býků tak není anonymní.

V současné velké konkurenci ale jen kvalitou, pravidelnými mikrobiologickými kontrolami a úspěšně absolvovaným veterinárním auditem podle nařízení unie z roku 2006 soutěžit nemůže. „V devadesátých letech byl odbyt větší, nebylo tolik prodejců. Dnešní cenová válka a snaha udržet se na trhu mě stojí hodně úsilí,“ konstatuje Pardovský.

Dokládají to i cenovky na pultu. Porce dršťkové polévky byla minulý týden za deset korun a kilogram vepřové plece za 69,90.

30.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Exoti na prodej.
AUTOMIX.CZ

Exoti na prodej: O těchto autech jste určitě nikdy neslyšeli. Ale můžete je mít

Domácí loučení hokejistů HC Rokycany se základní částí krajské ligy přineslo dvacet branek. Lídr soutěže deklasoval Chotíkov 15:5.

Hokejisté HC nezvládli v Klatovech finiš

Muž řídil i přes dva zákazy

Přívětice – Policejní hlídka z radnického oddělení zastavila před středeční půlnocí v Přívěticích čtyřiatřicetiletého muže z Rokycanska.

VIDEO: Sněhu je dostatek na sjezdovkách i tratích

Šumava – Sněhové podmínky na Šumavě jsou ideální a tak je v provozu většina lyžařských areálů.

Rokycanští silničáři pomáhají také v Plzni

Rokycany – Zledovatělý povrch se přes pozdější oteplení místy držel ještě v poledne. Tam, kde obce nezvládly rychle posyp cest, lidé nejen zrána pořádně klouzali. Výjimkou nebylo Jižní předměstí okresního města.

Nejmenší házenkáře přišla podpořit do haly HK skupinka Tří králů

Rokycany – K výchově nejmladších sportovců se kromě fotbalistů, hokejistů, florbalistů, basketbalistů, atd. hrdě hlásí házenkáři HK.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>