VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Špekáčky od Pardovského táborák neočoudí

ROKYCANY -Když si zákazník koupí špekáček z výroby rokycanského řeznictví a uzenářství Jana Pardovského, rozhodně nebude nad ohništěm připékat sóju a separáty. V dnešní konkurenci laciných párků za dvacku totiž Pardovský sází především na kvalitu.

30.4.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

„Směrem separátů, sójových náhražek a plnidel jsem se nikdy neubíral, používáme jen vepřové a hovězí maso,“ říká Pardovský, kterého profese řezníka živí už od vyučení roku 1978. „Když padly Potraviny, jediná solidní možnost, jak si udržet práci, byla začít podnikat,“ vysvětluje s tím, že začal nákupem prostor v aukci roku 1992 a s pomocí rodiny a čtyř zaměstnanců. Dnes dává práci devíti lidem a má i následovníky ve dvou synech.

„Tehdy to bylo jednodušší, předpisy unie nám pak daly docela zabrat,“ tvrdí, ale nezlobí se na ně. „Vždyť vedly k modernizaci a konec konců – nerez se líp udržuje a je hezčí,“ směje se řeznický mistr. Nové paragrafy jej před dvěma roky přiměly k celkové rekonstrukci provozovny na Nerudově náměstí včetně malé dopékárny pečiva. „To je dneska trend, nabídnout vlastní pečivo,“ tvrdí Pardovský.

Řeznictví a uzenářství, jehož výrobky lze koupit i v Plzni, má v základním sortimentu dvacet druhů uzenin – měkké salámy, párky, špekáčky, paštiky, uzená masa, šunky i debrecínku. V zimě nabízí vepřové hody, celoročně polévky i tlačenky. „Týdně zpracujeme tunu masa, které nakupuji jen od zdejších dodavatelů,“ říká muž, který necítí, že by byl na trhu nedostatek kvalitního masa. Na krámě prodávané maso z mladých býků tak není anonymní.

V současné velké konkurenci ale jen kvalitou, pravidelnými mikrobiologickými kontrolami a úspěšně absolvovaným veterinárním auditem podle nařízení unie z roku 2006 soutěžit nemůže. „V devadesátých letech byl odbyt větší, nebylo tolik prodejců. Dnešní cenová válka a snaha udržet se na trhu mě stojí hodně úsilí,“ konstatuje Pardovský.

Dokládají to i cenovky na pultu. Porce dršťkové polévky byla minulý týden za deset korun a kilogram vepřové plece za 69,90.

30.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Volby 2017

Babišovo ANO suverénně vyhrálo v několika obcích

Tomáš Mertl se stal potřetí otcem.

Hokejový útočník Tomáš Mertl se stal potřetí otcem

Holoubkov přezimuje v čele okresu

Rokycansko – Sympatická sobota a zamračená neděle. Tak vypadal fotbalový víkend našich zástupců.

Zbirožský zámek chystá Halloween

Zbiroh – Halloweenskou veselici chystají na zámku na úterý 31. října.

DOTYK.CZ

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

/ GALERIE, VIDEO / Tvůrci internetových memů nespí a povolební situaci v Česku pochopitelně nenechali bez povšimnutí. Pozornost si získaly zejména čtyři momenty: vděk Andreje Babiše vyjádřený tvůrci jeho kampaně Marku Prchalovi, prohra Matěje Stropnického v čele Zelených, poměrně vysoký zisk SPD Tomia Okamury - a "nesmrtelný" poslanec Marek Benda.

Základní škola ulice Míru zítra zve na živou výstavu

Rokycany – Týden školákům zkrátí dvoudenní podzimní prázdniny. ZŠ ulice Míru si proto v duchu přijatého celoročního hesla Máme rádi přírodu naplánovala dny projektové výuky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT