Pokud půjdete po Bezručovce po čichu, nemůžete malý obchůdek s pekárnou minout. Vůně máslového pečiva se line půlkou ulice. Croûte tu má svoje místo a spokojené zákazníky od roku 2019. K podnikatelským začátkům Josef dodává: „Žádnou velkou reklamu jsem neměl. Otevřel jsem a doufal, že lidi přijdou. A naštěstí začali chodit."

Svým zákazníkům nabízí několik druhů kváskového chleba a vyhlášené croissanty, které plní zajímavými náplněmi. „U mě vede pistáciová s meruňkami, oblíbenou mám ale i maracujovou s jahodami," hlásí Michaela Drábková, která si k Josefovi chodila pro makronky už v době, kdy měl otevřenou cukrárnu na Roudné. Pekárna je vybavena i pákovým espressovačem. Zákazníci tak často odcházejí v jedné ruce s pečivem, v druhé ruce s kelímkem výběrové kávy.

Pro Josefa je důležité, aby měl nad celým procesem dohled. Momentálně tak neplánuje navýšení kapacity podniku. Chce nabízet poctivé pečivo. V praxi to znamená, že pokud nechcete odejít z pekárny s prázdnou, je lepší si dopředu zavolat a oblíbený chléb, bagetu či croissant zarezervovat.

Croûte přinesla na plzeňskou pekárenskou scénu něco nového. Spojení prodejny přímo s výrobnou. Dýchne tu na vás francouzská poctivost, když otevřete dveře a před sebou vidíte pec, kde se právě peče chleba.