S divadelními herci se vrátíte v čase 
KDY: 19. února od 16 hodin
KDE: Centrum města Chebu 
Projděte se společně s herci z chebského divadla historickým centrem města Chebu. Učiníte tak společně s Josephem Sebastianem Grünerem. Cestou potkáte osobnosti, které se určitým způsobem zapsaly do historie Chebu a ovlivnily i jeho vývoj.

Chystají Sněhurku 
KDY: 20. února od 15 hodin
KDE: KD Březová 
Dětský divadelní soubor Lupínek vás zve v neděli 20. února od 15 hodin do kinosálu Kulturního domu Březová. K vidění tu bude zimní pohádka nejen pro děti s názvem Sněhurka a sedm trpaslíků. Vstupné je dobrovolné.

Start v Šeříkovce obstará Debustrol
KDY: 18. a 19. února
KDE: KD Šeříkovka v Plzni
S koncem pravidla o povinnosti být před návštěvou kulturních akcí očkovaný, kdy řada organizátorů žádné koncerty raději ani nepořádala, se snad pomalu začíná kulturní život opět rozjíždět. V pátek 18. února se tak po dlouhé době otevře hudebním fanouškům i sál v plzeňské Šeříkovce. Od 19.30 hodin zahrají metalové kapely Psora, Fata Morgana a večer uzavře česká thrashmetalová legenda Debustrol. Den nato přijede XIII. století a jako host vystoupí Carpatia Castle. Začátek ve 20 hodin. Vstupenky jsou v obou případech za 290 Kč v předprodeji a za 350 Kč na místě.

V divadle bude sex
KDY: 20. února od 19 hodin
KDE: Západočeské divadlo Cheb 
Zábavný mnohovrstevný příběh o jedné noci a několika různých párech. To je divadelní hra Sex na vlnách. Jedna noc, jedno město, několik různých párů. Prvnímu je nabídnuto pět tisíc dolarů za sex v přímém rozhlasovém přenosu. Rocková hvězda odolává svodům fanynky. Striptérka, která neumí tančit, jde na kobereček k šéfovi. Jak to dopadne, když manželka opouští muže?

Hlavním tématem budou památné stromy
KDY: 19. února od 17 hodin 
KDE: Jáchymov
Přednášející Jaroslav Michálek ze sokolovského muzea promluví o nejmohutnějších památných i zapomenutých stromech v Krušných horách, především o svědeckých stromech Jáchymovska. Staré stromy v místech zaniklých obcí, osad a samot v Krušných horách jsou poslední živí svědkové původního osídlení a určení místa. Nyní jsou zarostlé v bujném náletovém porostu mezi zbytky rozbořených domů. Akce se uskuteční v muzeu Královská mincovna Jáchymov.

Karlův běh startuje o víkendu 
KDY: 19. a 20. února
KDE: Boží Dar
O víkendu 19. a 20. února bude na Božím Daru pořádně rušno. Stovky milovníků lyžování se tam totiž sjedou na 51. ročník Karlova běhu, po Jizerské padesátce druhého nejstaršího běžkařského závodu u nás. Ten za své jméno nevděčí nikomu menšímu než Otci vlasti. Zakladatelé si v komunistických dobách dokázali prosadit nepolitický název, oficiálně se přitom odvolávali na blízkost Karlových Varů. Dva z nich dnes připomínají jednotlivé etapy závodu – v sobotu se jede Memoriál Jana Pravečka, v neděli zase Memoriál Jiřího Čáslavského. Právě děti zahájí program na Božím Daru v sobotu od 9 hodin měřením sil klasickou technikou na 0,5 a 1,5 kilometru a od 9.30 hodin volným způsobem na 6 kilometrů. V jejich šlépějích se v 10 hodin vydají dospělí na distanci 22 kilometrů volně a v 10.15 hodin na 12 kilometrů volně. Zájemci z řad veřejnosti budou mít navíc příležitost projet si tratě individuálně od 12 do 15.30 hodin. Neděle se ponese ve znamení klasiky. V neděli závod startuje od 10.30 hodin.

Horský klub zve na maškarní 
KDY: 19. února
KDE: Kašperské Hory 

V Horském klubu se bude 19. února od 15 hodin konat maškarní ples. Můžete se těšit na zábavný program pro děti, plný soutěží, živého zpěvu, dětské diskotéky, balónkového modelingu, a samozřejmě nebude chybět ani volba nejhezčí masky, takže si na ní dejte záležet. Dnem vás provedou animátoři Šimon Pečenka a Josef Hejcman.

Jazz vás bude bavit 
KDY: 18. února 
KDE: Horažďovice
Vychutnejte si atmosféru pravého jazzového klubu. Posaďte se ke stolkům se svíčkami, objednejte si něco dobrého a zaposlouchejte se do hudby Císař bandu, jazz-bluesového kvartetu vynikajících muzikantů, v jehož čele stojí charismatický zpěvák a kontrabasista Jan Císař. Koncert této kapely se uskuteční 18. února od 19 hodin.