Mezi 30 až 70 cm sněhu leží na sjezdovkách v areálu Ski&Bike Špičák. „Právě zasněžujeme ještě spodní úsek trojky Slalomové. Snad se nám ji povede o víkendu otevřít. Konečně tady skoro po měsíci vysvitlo slunce a i víkend má být slunečný, takže spolu s výborným stavem sjezdovek to po čase bude pěkné lyžování,“ řekl ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

V sobotu také po roční pauze startují víkendové lyžařské kurzy určené především dětem. Letos se jich přihlásilo okolo 200 a kvůli pandemickým opatřením bude v jednom družstvu maximálně šest dětí. Služeb tamní lyžařské školy lze ale využít každý den i mimo zmíněné kurzy.

Poznáte obec na snímcích?
KVÍZ: Poznejte obec Klatovska, kterou zachytil hledáček redakčního fotoaparátu

Momentálně jsou na šumavském Špičáku k dispozici sjezdovky číslo 1 Turistická (modrá), číslo 2 U zalomeného (červená), horní úsek sjezdovky číslo 3 Slalomové (červená, její spodní úsek se připravuje na víkend) a rodinná Spodní Šance (modrá). Dále je provozu také vlek se sjezdovkou od hlavního parkoviště, pro děti a začátečníky ještě vleky a tratě pod hotelem Sirotek či dětské hřiště s pohyblivým kobercem před chatou Hanička.

AREÁLY

Kromě Špičáku se ale můžete vydat také na Železnorudsku do areálů Nad nádražím, Samoty, Belveder, Alpalouka, Weissova louka, Goldhof a v provozu je také lanovka na Pancíř.

V provozu je již také lyžařský areál v Kašperských Horách a částečně i v Nýrsku. „V provozu je dětská část, která bude rozšířená, a máme i prostor pro bobování. Snažíme se zasněžit i velkou sjezdovku, tak doufáme, že ji příští víkend budeme moci spustit,“ řekl za nýrský areál Radek Bastl.

BÍLÉ STOPY

Trasy jsou připravené také pro běžkaře. Vydat se mohou na Železnorudsko, kde je 10 až 30 cm sněhu dle polohy. Tratě, které byly upraveny na začátku týdne, jsou v dobrém stavu, ale v lesních úsecích je sněhu místy velmi málo. Ve sjezdech nutná opatrnost, možnost nečekaných děr v místech, kde tekla voda.

Požár kontejneru v Klatovech.
V Klatovech shořel kontejner, včasný zásah uchránil vedle stojící auto

Na Modravsku je 20 až 40 cm sněhu. Tam byly stopy upravovány v pondělí a jejich stav je slušný i nyní.

Ve středu byl poprvé v letošním roce upraven také Hamerský okruh stopovačem. Podmínky jsou dobré, na pár místech je méně sněhu kvůli vodě tekoucí přes cestu. Jinak tam leží od 5 do 20 cm sněhu.

Stopa byla v úterý upravena také na Horské Kvildě.