Velké mrazy k radosti řidičů, třeba, a naopak nelibosti vyznavačů zimních sportů polevily. Vystřídala je náhlá obleva. Pohotovost tím začala pro vodaře.

První oříšek jim připravil Mirošov. V sobotu tam přestala téci voda a část města je na suchu. Snahy o odhalení příčiny nepřinesly až do pondělního odpoledne žádný poznatek, přestože se o to v terénu snažily tři party s technikou. Pro jistotu byl na dnešek objednaný i speciální měřící vůz.

„V sobotu třiadvacátého, na základě oznámení zákazníka že mu neteče v domácnosti voda, pracovníci Vodohospodářské společnosti Sokolov (VOSS), provozu Rokycany, kvůli identifikování poruchy zahájili šetření. Technikovi se však danou poruchu nalézt bohužel nepodařilo. V neděli ráno na místo vyrazili všichni pracovníci pohoto- vosti. Přes veškerou snahu ale opět místo poruchy nenašli," uvedla k problému mluv- čí VOSS Iveta Kardianová. „Problém by se klidně mohl vyskytnout i v některé z rekreačních chalup, jež majitelé trvale neobývají," zvažují například vodaři. Podařilo se už ale zúžit aspoň území možného výskytu poruchy.

Mirošov je vodou zásobovaný ze dvou zdrojů. „Část města, napojená na janovský vodojem, je bez problémů. Druhá, jedná se o střed, ale jen zčásti. Ve vodojemu ležícím směrem k Příkosicím havárie způsobuje značný úbytek vody. Část okruhu se ještě zásobit stačí, ale do vyšších poloh nad náměstím už se voda nevytlačí," objasnil starosta Vlastimil Sýkora. V Prokopově ulici je proto umístěná cisterna. „Aby nedošlo k úplnému kolapsu a navíc kvůli zjišťování poruchy je třeba, aby v systému byla voda. Dováží se do vodojemu cisternou z janovské úpravny," dodal starosta. „Po celé pondělí naši zaměstnanci vodojem doplňují. Dle odtoku z něj a uzavíráním toku vody v různých částech města se snažíme lokalizovat oblast havárie," dodala za VOSS Kardianová.